Vooraleer ik de kinderen op stap laat gaan met Rosalie, moet ik meteen vertellen dat Rosalie een hoofdpersonage is uit één van de kinderboeken geschreven door Brigitte Minne.

Voorts was Rosalie ook een echte wildebras, iemand die je best kan vergelijken met de Pipi Langkous onder de eendjes. Vandaag is ze jarig, maar niemand van haar vrienden is komen opdagen, en dat maakt Rosalie natuurlijk erg verdrietig.

Of vergist Rosalie zich, en hebben haar vriendjes zich allemaal verstopt in Ronse en is het de bedoeling dat jullie allemaal meehelpen om er toch nog een leuke verjaardag van te maken. ‘

Op stap met Rosalie’ is echt een ideale uitstap voor het ganse gezin, waarbij je de meest geweldige plekjes van de stad Ronse ontdekt. Ben je tussen 5 en 8 jaar, of een beetje ouder, dan kan je je zeker inschrijven.

Het leuke aan deze tocht is dat je geen rugzak moet meesleuren, maar dat je een Rosaliebolderkar kunt huren bij de dienst toerisme.

Deze wandeling is mogelijk van woensdag tot zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Per kind betaal je slechts 5 euro en de inkom van de crypte is in de prijs inbegrepen.

Bron: Weekendje weg in de Vlaamse Ardennen

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen