Het Pajottenland situeert zich in het westen van Vlaams-Brabant en is een onderdeel van de alom gekende Groene Gordel. De grenzen worden bepaald door de steden Brussel, Halle, Edingen, Geraardsbergen, Ninove en Aalst. Wat heel typerend is voor deze streek, is het licht heuvelachtige en landelijke karakter. Vandaar de bijnaam het ‘Toscane van het Noorden’. Vandaag neem ik jullie mee op stap naar het Brabants heuvellandschap, dat gelegen is tussen de Dender en de Zenne.


Toscane van het Noorden


Sta me toe om jullie vandaag kennis te laten maken met de Herisemwandeling in Beersel. Een wandeling die deel uitmaakt van het wandelaanbod in de Groene Gordel, waaronder tal van wandelingen beschreven staan. Zin om nog meer te wandelen in deze mooie streek, neem dan vlug een kijkje op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen.

Starten doe je aan het Cultureel Centrum De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (Beersel), en gedurende 6,6 kilometer begeleiden thematische 6-hoekige bordjes je langsheen de monumentale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Beersel; vervolgens krijg je de mogelijkheid om de Herisemmolen te bezoeken; en als apotheose kan je genieten van een uitzicht over de Molenbeekvallei.

Als bezoek-tip kan ik jullie het bezoekerscentrum De Lambiek in Beersel van harte aanbevelen. Hier ontdek je dat het traditionele lambiekbier een exclusief product uit de Zennevallei is; en dat Geuze een mengsel van jonge en oude lambiek is, dat hergist op de fles. Meer info: www.delambiek.be


Vlaams-Brabant , De Wandelprovincie


Bron: #Dewandelprovincie: wandelen in Vlaams-Brabant, da’s Buiten-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant

Info betreffende de foto’s op deze pagina: alle foto’s werden genomen door Lander Loeckx.