Op de grens van Baarle-Hertog, Merksplas en Hoogstraten kom je oog in oog te staan met de Witte Kei. Zelf wist ik ook niet meteen wat de betekenis daarvan was, maar dankzij een beetje opzoekingswerk kwam ik reeds vlug te weten dat de Witte Kei een grenssteen is tussen de eerder vernoemde gemeenten. Reeds in 1251 werd de gemeentegrens van Merksplas op vraag van de toenmalige hertog van Brabant vastgelegd.

Met deze pagina wil ik de Vossenbergwandeling, die een onderdeel is van de Wandeltriple Witte Kei, aan jullie voorstellen. In totaal moet er 6,9 kilometer gewandeld worden waarbij je de mooiste plekjes van Baarle-Hertog, inclusief de Vossenberg, passeert. Tevens kom je langs de Dodendraad die een gruwelijke herinnering is aan de Eerste Wereldoorlog, toen deze grensversperring de vluchtende Belgen tegenhield op hun vlucht naar Nederland.

Start en aankomst: Café Schuttershof, Zondereigen 27, Baarle-Hertog.
De knooppunten die je onderweg moet volgen zijn: 24 – 22 – 33 – 35 – 32 – 31 – 36 – 50 – 94 – 25 – 24.
Heb je zin om je wandeling te verlengen? Stap dan even binnen in het toerismekantoor waar je een routekaart kan bekomen.

Bron: Vakantiegids Kempen 2019, een uitgave van de Provincie Antwerpen.
Met dank aan de dienst Provincie Antwerpen en in het bijzonder aan Mevrouw Karen Bouts.
Met dank aan de dienst Toerisme Kempen.

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer Mie.