Ingrediënten voor 4 personen:koken-5-ingredienten

  • 600 gram gehakt varken + rund
  • 700 gram paprikareepjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 gram tortillachips
  • 25 gram kruidenmix voor taco’s

Uit uw keuken:

  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding:

Snij de rode ui in ringen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de uiringen en de diepgevroren paprikareepjes 5 minuten. Kruid met peper en zout. Haal ui de pan.

Bak het gehakt 5 minuten in dezelfde pan, zonder vetstof, en maak los met een vork. Breng op smaak met de tacokruiden en de cayennepeper en meng er de paprikareepjes onder.

Bestrijk een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie en verdeel er de tortillachips over. Schep er de gehaktmengeling over. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Variant:

Liever zonder tortillachips? Serveer deze schotel dan met rijst of gebakken aardappelen.

Tip:

De kruidenmix voor taco’s geeft een pittige smaak aan dit gerecht. Hij smaakt ook heerlijk in een tomatensaus, in rijstschotels en natuurlijk in een chili con carne.

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt, van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug in hun kookboek, “Koken met 5 ingrediënten”; te koop voor slechts 9,50 euro in al hun winkels, alsook in de Okay.

Foto:© Colruyt