Benodigdheden voor 4 personen:
- 3 courgettes in blokjes gesneden
- 2 groene paprika’s in blokjes gesneden
- 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
- 4 à 5 grote ajuinen
- 1/2 liter gepelde tomaten
- 1/2 doosje tomatenpuree
- 50 gram boter
- 3/4 tot 1 kilogram gehakt
- 2 bouillonblokjes
- 1 1/2 kop rijst
- 2 koffielepels paprikapoeder
- een weinig sambal oelek
- peper en zout
- tijm
- laurierblaadjes
- nootmuskaat
- peterselie
Werkwijze:
- boter laten smelten in de snelkookpan
- ajuin laten fruiten in de vetstof
- paprika’s en courgettes aan toevoegen
- kruiden met peper, zout, tijm, nootmuskaat
- de helft van het gehakt in de kookpot doen en omroeren
- de andere helft van het gehakt in balletjes draaien en daarna ook in de kookpot doen, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree
- de bouillonblokjes en de paprikapoeder toevoegen en wanneer alles wat smeuig is, de rijst toevoegen
- de snelkookpan afsluiten en op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten laten verder stoven