Benodigdheden voor 4 personen:

  • 3 courgettes in blokjes gesneden
  • 2 groene paprika’s in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 4 à 5 grote ajuinen
  • 1/2 liter gepelde tomaten
  • 1/2 doosje tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 3/4 tot 1 kilogram gehakt
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 1/2 kop rijst
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • een weinig sambal oelek
  • peper en zout
  • tijm
  • laurierblaadjes
  • nootmuskaat
  • peterselie

Werkwijze:

  • boter laten smelten in de snelkookpan
  • ajuin laten fruiten in de vetstof
  • paprika’s en courgettes aan toevoegen
  • kruiden met peper, zout, tijm, nootmuskaat
  • de helft van het gehakt in de kookpot doen en omroeren
  • de andere helft van het gehakt in balletjes draaien en daarna ook in de kookpot doen, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree
  • de bouillonblokjes en de paprikapoeder toevoegen en wanneer alles wat smeuig is, de rijst toevoegen
  • de snelkookpan afsluiten en op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten laten verder stoven