Benodigdheden voor 4 personen:

  • 800 gr hindegebraad (beenhouwerij)
  • 100 gr rucola
  • 2 mango’s
  • 1 rood pepertje
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 8 aardappelen (laurette)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels boter
  • 2 dl culinaire room
  • 10 gedroogde pruimen
  • 2 dl witte wijn
  • peper en zout

Voorbereiding (25 minuten + 1 uur weken):

  • snij de pruimen middendoor en verwijder de pitten; laat 1 uur weken in 1 dl witte wijn
  • smelt ondertussen 3 eetlepels boter in een steelpannetje
  • rits de bladeren van de rozemarijn en snipper fijn
  • snipper het knoflook en de rode ui fijn
  • schil de aardappelen en spoel onder koud water; dep droog en snij in flinterdunne schijfjes
  • meng de schijfjes met het knoflook, de rozemarijn en de gesmolten boter; kruid met peper en zout
  • leg 4 inox ringen op een bakplaat met bakpapier en schik er de aardappelschijfjes in
  • schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm
  • verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn
  • verwarm de oven voor op 180° C

Bereiding (+ 1 uur):

  • zet de aardappeltorentjes ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven
  • smelt ondertussen 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin; kruid met peper en zout
  • leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetlepel boter in klontjes over
  • bestrooi met de takjes tijm en zet 20 minuten bij de aardappelen in de oven
  • blus de braadpan met 1 dl witte wijn en voeg er de helft van de rode ui toe
  • laat het koken tot al het vocht verdampt is
  • voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte; kruid met peper en zout
  • smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en bak de rest van de rode ui 1 minuut
  • meng er de mango, de stukken pruim en het pepertje onder en laat 30 minuten garen op een zacht vuur
  • kruid met peper en zout
  • roer er net voor het opdienen de rucola onder

Afwerking:

Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel samen met de aardappeltorentjes over de borden.
Lepel er de saus en het fruit bij

Bijpassende dranken:

Chateau Coufran; A.O.P. Haut-Médoc
Lefort Tripel; Sterk blond bier

Bron: © Colruyt, Menugids voor uw feesten

Foto: © Colruyt

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.
Dit en nog veel meer gerechten vind je terug op hun website of in hun vele kookboeken