Benodigdheden voor vier personen:Blz_9_Griekse_yoghurt_met_fruitige_quinoa_MR

  • 2 bananen
  • 1 mango
  • 1 granaatappel
  • 125 gram blauwe bessen
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram quinoa
  • 2 eetlepels gojibessen
  • 2 eetlepels hazelnoten

Voorbereiding:

  • Spoel de quinoa onder koud water. Kook 10 minuten gaar in lichtgezouten water en giet af.
  • Schil ondertussen de mango en snij in kleine blokjes.
  • Halveer de granaatappel en breek de helften in 2. Haal de pitjes eruit.
  • Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  • Snij de banaan in gelijke schijfjes.

Bereiding (15 minuten):

  • Meng het fruit samen met de granaatappelpitten, de gojibessen en de grofgehakte hazelnoten onder de quinoa.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over 4 schaaltjes.
  • Lepel de quinoamengeling over de yoghurt.

Tips:

  • Kies voor seizoensfruit. Ga in de zomer voor meloen, perzik, nectarine, aardbei, framboos, …comfort-food-nl
  • Liever een zoete toets in de Griekse yoghurt? Meng er dan wat ahornsiroop, honing of suiker onder.

Varianten:

  • Vervang de gojibessen door zachte veenbessen, maanzaad of geroosterde sesamzaadjes.
  • Vervang de Griekse yoghurt door plattekaas.

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt,

van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto’s mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug in hun kookboek,

‘Comfort food’, te koop voor slechts 8,50 euro in al hun winkels, alsook in de Okay.

Foto’s: © Colruyt