Graag neem ik iedereen mee naar Vlaams-Brabant om te genieten van de bloesems terwijl je fiets in de streek tussen Geetbets, Hoegaarden, Kortenaken en Tienen. Starten kan je doen van op 4 verschillende plaatsen:
– Startplaats 1: Speelgroen Hogen, Halstraat, Hogen (Geetbets)
– Startplaats 2: Kerk van Ransberg, Dorpssstraat 108, Ransberg (Kortenaken)
– Startplaats 3: Militaire begraafplaats, Wijngaardestraat, Sint-Margriete-Houtem (Tienen)
– Startplaats 4: Sint-Ermelindiskerk, Meldert (Hoegaarden)

In totaal moet je 41 kilometer lang trappen terwijl je deze knooppunten volgt: 24 – 41 – 26 – 8 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 24 – 25 – 192 – 1 – 50 – 58 – 59 – 60 – 62 – 64 – 42 en 24. Bij knooppunt 5 is het mogelijk om de route te verkorten door meteen door te fietsen naar knooppunt 58. Maar anderzijds is het eveneens mogelijk om aan deze route nog een extra aanlooproute van 12 kilometer toe te voegen, waardoor je dan in totaal 41 + 12 = 53 kilometer fietsgenot hebt. Aan jullie de keuze.

Ook hier krijg je weerom tal van verschillende thema’s onderweg, gaande van de suikerstad Tienen naar de prachtige, groene vallei van de Gete en het zuidelijke Hageland. Hier geniet je van de stilte en de rust en af en toe kom je voorbij een charmant dorpje zoals Neer- en Drieslinter, Ransberg en Sint-Margriete-Houtem. Een ander hoogtepunt is de verrassende kunst tussen de fruitbomen in Geetbets, Hoegaarden, Kortenaken en Tienen.

Zin gekregen om zelf je eigen fietsroute te plannen in deze mooie streek? Ga dan naar www.toerismevlaamsbrabant.be/fietsrouteplanner

Bron: De mooiste wandel- en fietsroutes, ver weg en toch dichtbij – Editie voorjaar 2018 uit Groene Gordel & Hageland Magzine.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Monique Swinnen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.