Welkom op een betoverende fietsroute die je meeneemt op een reis door pittoreske dorpen, betoverende natuur en de allure van twee majestueuze kastelen. Stap op je fiets en laat je betoveren door de schoonheid van weelderige parktuinen, bewonder unieke kunstwerken en ontdek de intrigerende verhalen van de adellijke families die deze kastelen bewoonden.

Terwijl je peddelt, vergezelt het meanderende water van de Schelde je op je reis, als een stille metgezel die je nooit verlaat. Laat je onderdompelen in de natuurlijke pracht langs de oevers van de Schelde, waar de rustgevende atmosfeer je uitnodigt om diep adem te halen en volledig tot rust te komen.

Verlies jezelf in de magie van deze idyllische route, waar elke bocht een nieuw avontuur biedt en elke glimp een nieuw stukje van het betoverende landschap onthult. Ontdek de charme van het leven langs de Schelde en laat je verrassen door de tijdloze schoonheid die je onderweg tegenkomt. Deze fietsroute belooft een ervaring vol verwondering en ontdekkingen, waarbij je hart wordt vervuld met vreugde en je geest wordt gevoed door de natuurlijke pracht om je heen.

Nadat je je auto geparkeerd hebt in de buurt van het startpunt, de abdij van Bornem, welke gelegen is in de Kloosterstraat 71 te Bornem, ben je klaar voor de fietstocht van 59 kilometer, die je voor 88 % meeneemt over verharde wegen. Via deze link kan je de keuze maken voor een afdrukbare kaart in pdf-formaat, ofwel kies je voor een GPS-bestand dat je kan importeren naar je smartphone.

Bezienswaardigheden tijdens deze fietsroute zijn:

Bron: Mail Toerisme Oost-Vlaanderen (Routen).
Met dank aan: Routen en in het bijzonder aan Mevrouw Annelies.

Tekst werd aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Scheldeland en © Copyright Mie De Backer.