Meringuetorentjes met chocolademascarpone.web-meringue-chocola-en-pistache_mr

Ingrediënten:

  • 125 gram mascarpone
  • 70 milliliter room (min. 30 % V.G.)
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 250 gram pure chocoladecallets
  • 110 gram suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 120° C
  2. Klop de eiwitten stijf en klop er beetje bij beetje de suiker onder
  3. Maak de meringues: lepel het stijfgeklopte eiwit in 8 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een inox ring om mooie, gelijke vormpjes te krijgen
  4. Zet + 1 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen
  5. Hak intussen de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles)
  6. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken)
  7. Klop de room stijf en meng er de mascarpone onder. Hou enkele eetlepels gesmolten chocolade apart voor de afwerking en roer de rest onder de mascarponeroom
  8. Maak 4 meringuetorentjes: neem 1 meringue, bestrijk met een laagje chocolademascarpone en leg er nog een meringue op. Lepel er een beetje gesmolten chocolade over. Bestrooi lichtjes met de fijngehakte pistachenoten

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug op hun website, onder de rubriek12 Feestmenu’s’.

Foto: © Colruyt

Prettige Feestdagen !