Everzwijnenvleesbrood:
Ingrediënten:
- 8 sneetjes everzwijnenvleesbrood (beenhouwerij)
- 100 gram jonge slascheuten
- 200 gram gemengde scheuten
- 2 verse vijgen
- 2 eetlepels blauwe bessen
- 125 gram blauwgeaderde kaas
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1 eetlepel balsamicocrème
- peper en zout
Voorbereiding:
- Meng de olijfolie met de honing en de frambozenazijn
- Kruid met peper en zout. Snij de vijgen in 8 partjes
- Snij de blauwgeaderde kaas in kleine blokjes
Bereiding:
- Meng de slascheuten met de kaasblokjes, de partjes vijg, de blauwe bessen en de zonnebloempitten. Besprenkel met de frambozenvinaigrette.
- Leg een inox ring in het midden van elk bord. Vouw telkens twee sneetjes everzwijnenbrood dubbel en duw ze tegen de binnenkant van de ring. Vul met de salade en verwijder de ring voorzichtig.
- Druppel de balsamicocrème rond het vleesbrood en werk de salade af met de gemengde scheuten.
Afwerking:
- Serveer met stukjes ciabatta of crackers
Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.
Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug op hun website, onder de rubriek ’12 Feestmenu’s’.
Foto: © Colruyt
Prettige Feestdagen !