Zalmhapje met groene asperge en dilleroom:web-zalmhaasjes-met-groene-asperges-en-dilleroom_mr

Ingrediënten:

  • 6 sneetjes gerookte zalm
  • 200 gram groene aspergepunten
  • 1/2 plantje dille
  • 2 eetlepels zure room
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de aspergepunten 3 à 4 minuten in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snipper intussen de dille fijn. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de zure room over de sneetjes gerookte zalm en leg er enkele aspergepunten op. Rol de sneetjes zalm strak op en snij in 2 of 3 hapklare stukken, afhankelijk van de grootte. Steek vast met een mooi prikkertje.

Deze pagina kwam tot stand dankzij de toelating van Colruyt van wie ik deze pagina en de bijbehorende foto mocht publiceren.

Dit gerecht en tal van andere gerechten vind je terug op hun website, onder de rubriek ’12 Feestmenu’s’.

Foto: © Colruyt

Prettige Feestdagen !