P1070952Met dank aan de oude en statige beuken, die het Meerdaalwoud de allure van een kathedraal bezorgen. Deze stevige wandeling, welke start in Oud-Heverlee nabij Leuven, neemt de wandelaar mee tot diep in het bos, door kaarsrechte dreven en over kronkelige wegeltjes.

Na een klim op de Tomberg bereik je een van de hoogste punten van dit woud, gelegen op een hoogte van 102,5 meter boven de zeespiegel waar je ongetwijfeld wordt beloond met prachtige vergezichten. Daarenboven passeer je hier en daar bizarre boomfiguren, welke ontsproten zijn aan de fantasie van beeldhouwer en bosliefhebber Ad Wouters.

Ik vertel jullie nog graag dat de Dikke Beukwandeling 13,2 kilometer lang is en op het wandelnetwerk Zuid-Dijleland ligt. Vertrekken doe je aan knooppunt 112 en vervolgens zet je je tocht verder via deze knooppunten: 111 – 109 – 108 – 100 – 19 – 124 – 123 – 110 – 111 en weer helemaal terug naar 112. De wandelgids en de kaart van het Wandelnetwerk Zuid-Dijleland kan je bestellen via toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Zin om wat langer te verblijven in deze prachtige streek, dan kan ik jullie B&B Tussen Kunst en Konfituur in Oud-Heverlee, aan de rand van het Meerdaalwoud, van harte aanbevelen! Ingrid en Koen heten jullie van harte welkom en bovendien geniet je van een nieuwjaarsverrassing wanneer je een verblijf boekt van twee nachten of meer in de maand december en januari! 

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant