P1070932P1070952Wandelen, fietsen en genieten zijn slechts enkele troeven van Vlaams-Brabant, de op één na kleinste provincie in ons landje, waarvan Leuven de hoofdstad is. Diezelfde troeven vind je zeker ook terug in de B&B Tussen Kunst en Konfituur, gelegen aan de rand van het Meerdaalwoud, de Zoete Waters en de Dode Beemden.

Deze B&B staat daarnaast ook garant voor een vriendelijk onthaal door de sympathieke eigenaars, Ingrid en Koen, die ervoor zorgen dat elke gast zich hier meteen thuisvoelt van zodra die door de voordeur naar binnen stapt. Je voelt je hier meteen welkom en weet onmiddellijk dat je een onvergetelijke tijd tegemoet gaat.

Kunst en confituur zijn zowat de rode draad binnen het logeerverhaal, want de drie rustige en sfeervolle kamers kregen de naam van de kunstenaars die in hun huis tentoonstellen; en ’s morgens wordt je verwent met het uitgebreid ontbijt met streek- en huisbereide producten: zelfgebakken brood, huisgemaakte choco en confituur met vruchten uit de tuin, kaas van Elsen kaasambacht, fruit, yoghurt en koffie ROM.

In de mooie en gezellig ingerichte tuin geniet je van de rust en de stilte in één van de vele zithoekjes waar het heerlijk vertoeven is. Tijdens de zomermaanden wordt het ontbijt hier ook geserveerd, en ’s avonds kan je genieten van een zelfgebakken pizza, of een barbecue klaargemaakt door ‘chef’ Koen.

P1070971P1070940Op bestelling verzorgt Ingrid een brunch: een zeer uitgebreid ontbijt met bijvoorbeeld ook zelfgebakken quiches – slaatjes – tomaatjes met mozzarella – een glaasje champagne.

Natuurlijk kan je ’s avonds ook genieten van een exquise kaasschotel met Belgische hoevekazen, samengesteld door de gastheer maître fromager, met aangepaste wijn of streekbier, zelfgebakken brood, salades van (vergeten) groenten uit de tuin zoals kweepeer, aardpeer, warmoes …

Leuven ligt vlakbij, op slechts 6 km en is ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, aangezien de halte voor de lijnbus op een luttele  50 meter verwijdert ligt . Oud-Heverlee is ook de ideale uitvalsbasis om België te verkennen. Het ligt aan de taalgrens met Wallonië. Met openbaar vervoer of snelwegen zijn Brussel, Gent, Antwerpen of Brugge gemakkelijk bereikbaar.

Kortom, zoek je een plaats om eens lekker te genieten van de rust en de stilte, de pracht van de natuur in de regio van Oud-Heverlee, fietsen of wandelen of gewoon een stadsbezoek doen, dan is dit zeker The Place To Be! Wedden dat je tevreden huiswaarts keert en nadien zeker en vast nog eens terugkomt?