Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 niet te grote uien, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
- 400 g gehakte biefstuk natuur
- een bokaal zongedroogde tomaten in olie van 200 g, ultra fijn gehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel Mexicaanse kruiden
- 2 blikken rode bonen
- Tortilla chips en brood
Bereidingswijze:
Verwarm de oven tot 160°C.
Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de kruiden en chilivlokken toe.
Voeg de gehakte biefstuk toe en bak tot het vlees rul is.
Voeg de gehakte zongedroogde tomaten toe, de gepelde tomaten en een beetje water.
Laat alles tot kookpunt komen en plaats met het deksel erop, anderhalf uur in de oven.
Spoel ondertussen de bonen onder koud water en laat uitlekken.
Doe deze bij het gehaktmengsel in de pan en laat nog een halfuurtje verder sudderen in de oven. Kruid bij met peper en zout.
Serveer met brood en tortilla chips.
Bron:
Foto’s:
@ Lacias