2016-01-17 13.47.41Datum: zondag 17 januari 2016

Temperatuur: 3,5 ° Celcius

Weeromstandigheden: zonnig en een staalblauwe hemel

Kortom: de ideale temperaturen om naar buiten te gaan en te genieten van de eerste wandeling voor het nieuwe jaar. En net zoals ons, waren heel wat mensen van hetzelfde gedacht, want overal kwam je gezinnen tegen waarvan de grote meerderheid zelfs de hond hadden meegebracht.

2016-01-17 14.07.57De Bladelin wandelroute start op de markt van Middelburg en neemt je gedurende 6,7 kilometer mee over verharde en onverharde wegen. Het is daarom aangeraden om het juiste schoeisel aan te doen en reserve schoenen te voorzien in de wagen.

Je stalen ros kan je kwijt in de onmiddellijke omgeving van de schandpaal, daar is een kleine parking voorzien die bovendien ook nog eens gratis is. Het was even zoeken om de juiste weg richting Hoornstraat te vinden, maar dankzij een sympathieke mevrouw waren we in een mum van tijd vertrokken.

Het eerste gedeelte van je wandeling is het nog wel wat oppassen voor auto’s en fietsers, maar van zodra je de Verloren Kreek bereikt hebt, kan je huisdieren en kinderen hun gangetje laten gaan.

2016-01-17 14.44.45Onderweg geniet je van weidse vergezichten, van akkers en weilanden die momenteel in een winterslaap getooid zijn. De aanhoudende rust en stilte worden af en toe eens kort verstoord van zodra een lijnvliegtuig boven je hoofd passeert.

Aangezien je grotendeels tussen de akkers en velden stapt, zijn er onderweg geen stopplaatsen waar je eens wat kan drinken of eten, enkel in de omgeving van de Meulekreek kan je in café-restaurant De Tol wat eten en drinken, terwijl de kinderen genieten van de speeltuin en de electrische fiets wordt opgeladen.

Wat verderop vind je dan Convent Santa Clara in de Kloosterstraat, dit is een gezellige praat- en sneukelkroeg. Hier geniet je van een lekker streekbiertje, zelfgebakken taart en een boterham met boerenbeleg.

Enkele bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • de Schandpaal
  • het praalgraf van Pieter Bladelin in de parochiekerk
  • de Meulekreek
  • de stadsomwallingen en natuurgebied naast het dorp
  • de polderdijken en de grenslijn met onze noorderburen

Ben je van plan om wat langer te verblijven, reserveer dan een kamer in B&B Casa Djenro op wandelafstand van de Markt van Middelburg. De eigenares beschikt er over twee kamers welke volledig in een zuiderse sfeer en met een authentiek karakter ingericht zijn.

Van deze wandeling is er ook een wandelkaart beschikbaar met daarop nuttige informatie. Deze is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen, alsook in de Standaard boekhandel.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.