Voor een bezoek aan de stad Middelburg neem ik jullie mee naar de Nederlandse provincie Zeeland, die in het noorden aan ons land grenst. Middelburg is eveneens de hoofdstad van deze provincie en wordt doorgesneden door het Kanaal door Walcheren.

Op het parkeerterrein Oude Veerseweg kan je gratis parkeren, en van daar is het slechts 1,7 kilometer stappen tot op de Markt, waar De Drvkkery gevestigd is. Hier vind je de Toeristische Dienst van de stad terug, en kan je eveneens genieten van een lekkere kop koffie met een stukje taart, of genieten van een heerlijke lunch.

In de winkel vind je tal van thematische stadswandelingen terug, maar wij kozen voor de stadswandeling waarbij er extra aandacht wordt geschonken aan de diverse markten en pleinen in de stad. Een boekje met daarin alle uitleg en een routebeschrijving van je gekozen wandeling kost slechts 2,95 euro.

De wandelingen zijn steeds in een lusvorm samengesteld, maar zijn niet bewegwijzerd. Dat betekent dus ook dat je start en aankomst op dezelfde plaats liggen, namelijk op de Markt. De wandeling valt perfect te combineren met het ontdekken van de stad, het gezellig winkelen en het genieten van de leuke terrasjes die je onderweg tegenkomt. Kortom een echte aanrader voor een leuke namiddag, of indien je wilt, een hele leuke dag.

Na tal van tussenstops in de gezellige winkels of op de terrasjes, genoten we van een lekkere maaltijd in het Amadore Grand Café Marktcafé.

Enkele mooie bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • stadhuis
  • robuuste pakhuis ‘Luyck’
  • Goese Korenmarkt
  • 16de eeuwse pakhuizen
  • het Kanaal door Walcheren
  • het Damplein
  • 16de eeuwse Gistpoort

Met dank aan de dienst Toerisme Middelburg.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.