Ben jij niet bang voor een stevige wandeluitdaging? Heb je bovendien een diepe waardering voor de rijke Romeinse geschiedenis? Dan is onze wandelroute tussen het schilderachtige grensdorp Middelburg, gelegen nabij het charmante Maldegem, en het historische Nederlandse stadje Aardenburg een absolute must voor jou.

Deze betoverende wandeltocht voert je mee langs adembenemende landschappen, waarin kreken glinsteren als verborgen juweeltjes en uitgestrekte polders zich uitstrekken tot aan de horizon. Maar dat is nog niet alles! Tijdens je avontuurlijke tocht zul je ook de fascinerende overblijfselen van de Staats-Spaanse linies ontdekken, die getuigen van een tijdperk vol strategische verdediging en historische betekenis.

Laat je betoveren door de schoonheid van dit stukje natuurlijke pracht en historische erfgoed terwijl je je voetstappen zet in de sporen van degenen die hier eeuwen geleden hebben gewandeld. Deze wandelroute belooft niet alleen fysieke uitdaging, maar ook een diepe duik in het verleden, waarbij elke stap je dichter bij de rijke geschiedenis van deze grensstreek brengt. Dus trek je wandelschoenen aan, neem je nieuwsgierigheid mee en laat je verrassen door de magie van Middelburg, Maldegem en Aardenburg. Een onvergetelijke ervaring wacht op jou!

Verken het grensgebied tussen Middelburg-in-Vlaanderen en Aardenburg, Nederland, op deze uitdagende 19 km lange wandelroute. Ontdek hoe het Meetjesland naadloos in Nederland past. Download de route en parkeer bij de kerk of de schandpaal in Middelburg. Let op de verschillende knooppuntbordjes: Nederland gebruikt kleine geel-groene bordjes op zwarte paaltjes, terwijl Vlaanderen rode-witte knooppunten op houten palen heeft.

Via deze link kan je deze wandeling downloaden met keuze uit een afdrukbare kaart in PDF-formaat, een knooppuntenstrookje of een GPX-bestand voor je smartphone of GPS. Je kan ook de wandelbox Meetjesland bestellen voor slechts 14,95 € op de website van Routen.

Mooie plekjes onderweg zijn:

  • Middelburg
  • Sint-Petrus en Sint-Pauluskerk
  • Het Kleine Café
  • Eeklosche Watergang
  • Molenkreek
  • Convent Santa Clara
  • Leopoldskanaal
  • Meulekreek

Bron: Mail toerisme Meetjesland, oktober 2023.

Met dank aan: toerisme Meetjesland en Routen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.