Het Meetjesland is de agro-voedingsregio bij uitstek. Er zijn in het Meetjesland nog veel actieve landbouwbedrijven én er zijn veel ondernemingen in de voedingsindustrie. Daarnaast heeft de regio een rijke gastronomische cultuur die je proeft in de vele restaurants.

‘Meetjesland Restaurants’

DSC_0710DSC_0728Zeven van deze restaurants verenigen zich in het samenwerkingsverband Meetjesland Restaurant. Zij serveren echte streekgerechten en werken zoveel als mogelijk met producten van lokale hoeve- en streekproducenten. In groep is het mogelijk om op één avond twee verschillende Meetjesland Restaurants te ontdekken.

‘ De Nostalbus’

Het Plattelandscentrum Meetjesland heeft namelijk een groepsarrangement in het aanbod waarbij je op stap gaat met de Nostalbus. De ideale manier om de verschillende restaurants, streekgerechten en de streek zelf te leren kennen. Een ervaren Meetjeslandse Gids neemt je mee en zorgt voor een uitstekende begeleiding.

‘ Hoeve- en streekproducenten van het Meetjesland’

Onderweg maak je kennis met de rijke geschiedenis van voedselproductie en voedselverwerking in de streek. Ook leer je meer over de hedendaagse voedselproductie in de vele hoeve- en streekproducenten van het Meetjesland. Tijdens de stop bij het eerste restaurant krijg je een voorgerecht en bij het tweede restaurant het hoofdgerecht en een dessert. Nadien brengt de Nostalbus je terug naar de startplaats.

‘ Arrangement boeken’

Dit alles kost 40 euro p.p. variabele prijs en 350 euro per groep vaste prijs exclusief dranken, inclusief begeleiding gids, rondrit met een Nostalbus en een driegangenmenu. Het arrangement is te boeken door groepen vanaf 20 personen bij het Plattelandscentrum Meetjesland vzw: www.plattelandscentrum.be

 

Met dank aan:DSC_0719

Streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1, 9900 Eeklo

Telefoon: 09 / 327  04  47

www.huysmanhoeve.be

 

Plattelandscentrum Meetjesland vzw, Leemweg 24, 9980 Sint-LaureinsDSC_0709

Telefoon: 09 / 379  78  37     GSM: 0471 / 11  45  36

www.plattelandscentrum.be

 

Mevrouw Stephanie Paridaen, van wie ik deze tekst mocht publiceren. De foto’s werden gemaakt door de Heer Bernard Moyaert.