De Huysmanhoeve is een streekcentrum dat je in Eeklo terugvindt en dat zeker de moeite waard is om een bezoekje te brengen. Dagelijks zijn Géry en Antoine aanwezig op de hoeve die een historische waarde heeft, maar eveneens ook de plaats is waar tal van feestelijkheden, exposities, theatervoorstellingen en fietstochten worden georganiseerd.

Van ver springt het monumentale poortgebouw, dat het enige nog resterende bouwwerk is uit de middeleeuwen in Eeklo, in het oog. De geschiedenis van deze site gaat terug tot in 1241; en de naam van de hoeve verwijst naar de familie Huysman die hier leefde tussen 1736 en 1996.

Binnen vertelt het streekcentrum het verhaal rond deze site, en krijg je bovendien een mooi overzicht van al het erfgoed uit de streek. De hoeve is tevens de ideale startplek om op het fietsnetwerk van het Meetjesland, de kreken, de stad Eeklo, de Lieve, het Leen, de Lembeekse bossen en Landschapspark Drongengoed te verkennen.

Provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve, Toerisme Meetjesland Bus 1, 9900 Eeklo, + 32 (0)9 377 86 00, info@toerismemeetjesland.be of www.toerismemeetjesland.be.

Bron: De Meetjesland Bucket List met 101 tips om het vlakke Meetjesland buitenste binnen te ontdekken. Een handige pocketgids die je gratis op hun website kan bestellen.

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland.

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen en de foto werd genomen door de Heer David Samyn.