Dit gastenverblijf vind je terug in de Lange Dreve 12 te Zonnebeke, een gemeente met iets meer dan 12.000 inwoners, en gelegen in de Westhoek in de provincie West-Vlaanderen. De Akkerwinde is landelijk gelegen in de volle natuur en aan de rand van het Polygonebos; dit verblijf biedt plaats aan 18 tot 20 personen, beschikt over een ruime en verzorgde tuin met een terras, heeft een riante zithoek, een petanquebaan in de tuin en een barbeque voor diegenen die zich geroepen voelen om zelf het eten klaar te maken;  voor de kleinsten is er een interne speelhoek voorzien.

Verder is er een overdekte parking voor fietsen en moto’s, ideaal voor wie met de fiets of moto deze streek wil verkennen. Voor je wagen is er een privé parking en vanaf 1 mei van dit jaar kan je gebruik maken van het verhuur van een minibus (8+1 plaatsen) en de mogelijkheid tot vervoer van gasten naar een gewenste bestemming in deze streek die nog steeds doet herinneren aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog.

De prijs voor een 1-persoonskamer bedraagt 53 euro per nacht, waarbij een uitgebreid ontbijt inbegrepen is, voor een 2-persoonskamer betaal je 65 euro per nacht, eveneens met het ontbijt inbegrepen en voor een derde persoon op de kamer betaal je 30 euro per nacht; belangrijk om te weten is dat kinderen tot 3 jaar gratis op de kamer slapen in hun eigen kinderbedje en kinderen tot 12 jaar die in de kamer van hun ouders slapen betalen 20 euro. Vervolgens is er ook een mogelijkheid tot verhuur van de kamers en de  keuken voor een  gans weekend (prijs op aanvraag), en kan je daar ook een avondmaal genieten met uitzondering van zaterdag en zondag. Belangrijk om te weten is dat elke kamer voorzien is van draadloos netwerk.


Logeren in de Westhoek


Verschillende belangrijke steden zoals Brugge, Kortrijk, Diksmuide, De Panne en Veurne liggen binnen bereik en voor wie een uitstap met de kinderen wil plannen, kan terecht naar Bellewaerde dat slechts op 2 kilometer verwijdert is en Plopsaland op 50 kilometer. Voor de fietsers is er de Vredesroute met een totale afstand van 44 kilometer en de Tabaksroute met een totale afstand van 45 kilometer. De mountainbikers kunnen zich dan naar hartelust uitleven in Zonnebeke en in het Heuvelland en voor de wandelaars is het Domein Palingbeek in Zillebeke slechts 10 kilometer verwijdert van je verblijf.

Door de diversiteit aan mogelijkheden tot het uitoefenen van verschillende sporten, het bezoeken van steden in de nabijheid, de pretparken voor je kinderen en de voortdurende herinnering aan het oorlogsverleden, is dit het ideale adres om eens heerlijk te genieten en de dagelijkse stress te ontvluchten. Wil je meer te weten komen over B&B De Akkerwinde, neem dan vlug een kijkje op hun website via de onderstaande link:

www.deakkerwinde.be

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.