Ontdek betoverende fietsavonturen voor het hele gezin, waar sprookjesachtige kilometers moeiteloos worden afgelegd en waarlangs je talloze betoverende plekjes ontdekt. Peddel van het betoverende speelbos naar majestueuze uitkijktorens en weer terug. Deze vier betoverende fietsroutes in het prachtige Oost-Vlaanderen zijn zonder twijfel perfect afgestemd op de wensen van jouw gezin!

Het Leen fietsroutede Ceder fietsroute vind je reeds eerder beschreven op mijn website en natuurlijk ook op deze van Routen. Vandaag voeg ik daar de Zwalmstreek fietsroute aan toe. Starten doe je aan het Galerijpad in de Eikstraat in 9630 Zwalm, in de nabijheid van fietsknooppunt 47. In totaal wordt er 24 kilometer gefietst over 98 % verharde wegen. Bekijk en download hier de routebeschrijving als afdrukbare kaart, of knooppuntenstrookje of als GPS-bestand.

Welkom in de betoverende Zwalmstreek, een paradijselijke bestemming die absoluut de moeite waard is om samen met je kinderen te ontdekken! Beleef een onvergetelijk avontuur tijdens de kindvriendelijke fietstocht ‘Fietsen in de Zwalmstreek’, en laat het avontuur met een vrolijke noot beginnen.

Terwijl jullie je weg banen door het adembenemende landschap, worden jullie verrast door gezellige cafeetjes waar jullie kunnen pauzeren en genieten van heerlijke traktaties. Maar dat is niet alles! Langs de route wachten coole uitdagingen op jullie, waarbij jullie kinderen niet alleen opwindende momenten beleven, maar ook nog eens iets bijleren.

Een van deze unieke uitdagingen bevindt zich bij het betoverende waterspelelement aan de Zwalmmolen in Munkzwalm. Hier kunnen jullie kleintjes op speelse wijze ontdekken hoe de stroming van een rivier de magie van een molen in beweging brengt. Een leerzaam en leuk avontuur ineen!

Kom dus snel naar de Zwalmstreek en laat jullie gezin betoverd worden door de wonderen van de natuur, ontdek de spannende uitdagingen en geniet samen van een onvergetelijke tijd. Een avontuur dat niet alleen herinneringen creëert, maar ook nog eens zorgt voor lachende gezichten en stralende ogen bij zowel jong als oud!


Spelen en leren


Ontdek het tweede hoogtepunt van deze leuke fietsroute: het provinciaal natuureducatief centrum de Kaaihoeve, gelegen in het adembenemende natuurgebied de Kaaimeersen, een parel in de Vlaamse Ardennen. Laat jouw kinderen volop ravotten in de uitgestrekte speelzone of waag je samen aan het avontuurlijke blotevoetenpad. Hier is plezier gegarandeerd! En dat is niet alles, want hier kun je het nuttige aan het aangename koppelen en jouw kinderen iets bijleren.

In De Kaaihoeve zijn er bovendien tal van boeiende tentoonstellingen speciaal op maat gemaakt voor kinderen. Na al dat fietsen en spelen, krijg je vast honger en dorst. Kom even tot rust in het gezellige restaurant De Klokke, bekend om zijn heerlijke Franse keuken. Of geniet van de charmante sfeer bij zomerbar Klein Zwitserland of café De Casino, waar het lijkt alsof de tijd stilstaat. Een perfecte afsluiting van een fantastische dag vol avontuur en ontdekkingen!

Bron: Kindvriendelijke Fietsroutes, terug te vinden op de officiële website van Routen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen, © Copyright David Samyn en © Copyright Ryckaert Gino.