egmond aan zee 15 augustus 2011 005Onze Belgische kust trekt jaarlijks duizenden bezoekers tijdens de vakantiemaanden.  Samen met de kinderen en kleinkinderen  genieten ouders en grootouders van het strand, de zee, en de vele activiteiten die er plaatsvinden. Anderen kiezen dan voor een stevige wandeling door de duinen of een fietstocht tussen twee badsteden.

‘Zin in Zee’ neemt de fietsers mee op een tocht van 33,1 kilometer tussen Wenduine en Blankenberge. Na een poos op de dijk gefietst te hebben, duik je de polders in en kom je langs verrassende dorpjes zoals Lissewege en Zuienkerke. Honger of dorst zal je zeker niet hebben, want in badstad Wenduine zijn er voldoende gelegenheden waar je je honger kan stillen.

Deze fietsroute fiets je in een lusvorm aan de hand van de volgende knooppunten: 9 – 31 – 32 – 33 – 27 – 40 – 18 – 19 – 15 – 10 en weer terug naar 9. Hou er echter rekening mee dat je van de route zal moeten afwijken tussen knooppunt 9 en 31 wanneer je iets wil eten onderweg.

Wat je zeker moet zien:

  • Lissewege
  • Meetkerke met de Meetkerkse Moeren
  • Blankenberge om te shoppen of gewoon te flaneren
  • de duinbossen tussen Wenduine en De Haan
  • de fonteintjes tussen Blankenberge en Zeebrugge

Tip:

Heb je genoten van deze fietstocht en ben je benieuwd welke tochten je nog kan doen aan onze kust, neem dan vlug een kijkje op deze website: www.zininzee.be

Met dank aan tijdschrift Libelle!

Met dank aan de dienst Toerisme West-Vlaanderen!

Met dank aan de dienst Toerisme de Kust!