Zammelsbroek


Onder de noemer “Wandelen in de Kempen” kan je deze mooie wandeling in Geel zeker klasseren, want de hoofdrolspeler binnen het ganse verhaal is het natuurgebied Zammelsbroek. Gelegen in de vallei van de Grote Nete en gekenmerkt door de talloze vijvers en moerassen is dit de ideale broedplaats voor tal van vogelsoorten, zoals de karekiet, het blauwborstje en de ijsvogel.


Middeleeuwen


De oude waterput die naast de Sint-Dimpnakapel ligt, neemt je mee naar de middeleeuwen en de periode dat de bedevaarders hier stopten omdat het water een genezende kracht zou gehad hebben. Op de ietwat hoger gelegen Kalvarieberg wonen steenuilen, sperwers en verschillende spechtensoorten.

Je kan je wagen parkeren op de parking aan de Sint-Laurentiuskerk van Zammel, Zammelseweg 196, Geel om dan van daar uit te vertrekken voor een wandeling van 9,9 kilometer of een verkorte versie van 5,8 kilometer op het wandelnetwerk De Merode.


Wandelnetwerk De Merode


Het traject bestaat uit deze opeenvolgende knooppunten: 368 – 370 – 54 – 422 – 423 – 55 – 182 – 52 – 53 – 217 – 370 en 368. Kies je voor de korte versie; wandel dan van knooppunt 54 richting knooppunt 181 en zo verder naar 53.

Onderweg kan je even stoppen in een typisch volkscafé, het Vissershuis in Zammel, waar iedereen van harte welkom is en waar je onder andere kan genieten van een Geels Zeuntbiertje.

Blikvanger onderweg zijn:

  • Het multisensorieel pad, gelegen tussen knooppunt 422 en 423
  • Het kindlint Oosterlo, met een leuke picknickplek en speelse elementen

Tip:

Deze wandeling doe je best met laarzen of stevige wnadelschoenen aan je voeten. Honden zijn welkom, mits ze aan de leiband liggen.

Bron:

Publireportage “Wandelen in de Kempen”,  © Toerisme Kempen
Met dank aan de dienst Toerisme Kempen
Info betreffende de bijgevoegde foto: © Toerisme Kempen en de foto werd genomen door De Backer Mie