Laat je betoveren door de prachtige natuur, met een hoofdletter ‘G’, tijdens een zalige picknickervaring. Stap uit de dagelijkse drukte en omarm de rust en schoonheid van de buitenlucht. Picknicken gaat over meer dan alleen eten, het gaat over het ontdekken van een symfonie van smaken te midden van een serene en betoverende omgeving.

In het betoverende West-Vlaanderen wachten talloze speciaal aangelegde picknickplekken op jouw ontdekking. Of je nu wilt genieten met je geliefde, je vrienden of je familie, deze plekken bieden de ideale setting om samen te komen en te smullen van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht.

Ik neem je graag mee op een reis langs vier van de tweeënzeventig unieke picknicklocaties die je absoluut moet verkennen. Laat je inspireren door de prachtige landschappen en geniet van de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Deze plekken zijn zorgvuldig uitgekozen om jou een onvergetelijke picknickervaring te bezorgen, en ik nodig je uit om ze zelf te ervaren.

Dompel jezelf onder in de natuurlijke pracht van West-Vlaanderen terwijl je geniet van heerlijk eten, goed gezelschap en onvergetelijke momenten. Kies een van deze betoverende picknickplekken en laat je zintuigen verwennen terwijl je deel uitmaakt van de adembenemende omgeving. De natuur roept, en het is tijd om te antwoorden met een onvergetelijke picknickavontuur.


Laat je betoveren door de prachtige natuur, met een hoofdletter ‘G’, tijdens een zalige picknickervaring


1) Picknickzone Maerebrug De Panne – regio Kust:

Geniet van een sfeervolle picknick onder de Maerebrug in De Panne, direct aan het water op de Belgisch-Franse grens. Deze rustige locatie is perfect voor jouw volgende buitenmaaltijd. Bestel jouw picknick bij Hoeve Noord Gasthuis, gevestigd aan De Pannelaan 95, De Panne.

Verwen jezelf met diverse broodjes, beleg, sappen, seizoensfruit en een heerlijk hoevedessert. Deze betoverende picknickplek wacht op je aan het Westkust wandelnetwerk.

 

2)Picknickzone Ieperse Vestingen – Regio Westhoek:

Nestel je gezellig aan de voet van de indrukwekkende stadswallen in het hart van Ieper en geniet van je smakelijke picknick. Verken de stadswallen met een ontspannende wandeling. Haal je picknick op bij Hoeve Zuid Bellegoed, gelegen aan Rijselseweg 85, Ieper.

Ze stellen met zorg een assortiment van dagverse lekkernijen voor je samen. Deze picknickplek bevindt zich op de route van zowel The Western Front Way wandelroute als de Ieperboog 14 – 18 fietsroute.

 

3) Picknickzone Stationsput Ichtegem – Regio Brugse Ommeland:

Ontspan in de groene oase van Ichtegem en geniet van je picknick aan het water.

De stationsput van Eernegem, vroeger gebruikt voor de stoomtreinen van water te voorzien, biedt een rustige plek aan de voormalige spoorweg Groene 62.

Deze idyllische picknicklocatie kom je tegen tijdens de Polderrandfietsroute.

 

4) Picknickzone Wielsbeke Oude Leiearm – zone Leiestreek:

Ontspan aan de Oude Leiearm in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) op bankjes aan het water. Voor je picknick benodigdheden, bezoek Hoevewinkel Lambrecht-Baart op Leiegoeddreef 9, Sint-Eloois-Vijve. Hier ontdek je heerlijke lokaal geteelde groenten, fruit, confituur, honing, sapjes, en meer. Deze picknickplek kom je tegen tijdens de Vlasleieroute.

 

Bron: Officiële website en magazine ‘Visit West-Vlaanderen Editie 2023’.
Met dank aan de dienst Toerisme van: Westtoer, Westhoek, Leiestreek, de Kust, Brugse Ommeland en Visit West-Vlaanderen.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer.