Welkom in het pittoreske Dilsen-Stokkem, een betoverende bestemming die een perfecte mix biedt van natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en hartelijke gastvrijheid. Hier zijn enkele redenen waarom je deze prachtige plek moet verkennen:

  • Ontdek de schilderachtige landschappen langs de oevers van de Maas. Van serene wandelingen tot avontuurlijke fietstochten, de natuur hier zal je zeker verrassen.
  • Duik in hun geschiedenis door een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden zoals het Oud Gemeentehuis en de Sint-Monulfus en Gondulfuskerk. Hier voel je de eeuwenoude sfeer en erfgoed.
  • Geniet van wateractiviteiten op de Maas. Huur een boot, kajak of sup en verken de rivier op je eigen tempo. Het water biedt zowel ontspanning als avontuur.
  • Proef lokale lekkernijen en gerechten in de charmante restaurants en eetgelegenheden. Laat je smaakpapillen verwennen met de culinaire hoogstandjes van de regio.
  • De warme en vriendelijke inwoners van Dilsen-Stokkem heten je van harte welkom. Ontdek de lokale cultuur, praat met de mensen en leer meer over het dagelijkse leven in deze betoverende plaats.
  • Ontdek de lokale cultuur en tradities door deel te nemen aan culturele evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Leer meer over de lokale kunst, muziek en ambachten.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, geschiedenis of gewoon een onvergetelijke vakantie-ervaring, Dilsen-Stokkem heeft voor elk wat wils. Kom en ontdek de magie van deze prachtige bestemming en creëer blijvende herinneringen.


De perfecte mix van avontuur en ontspanning langs de oevers van de Maas !

De warme en vriendelijke inwoners van Dilsen-Stokkem heten je van harte welkom !


Verken het betoverende Limburg per fiets en onthul waarom deze regio vaak wordt aangeduid als het ultieme fietsersparadijs. Temidden van de betoverende ambiance van Dilsen-Stokkem word je meegevoerd over talloze autovrije routes die je door weelderige landschappen vol weelderig groen leiden.

De Wissenveerpontjesroute neemt je mee langs de betoverende Maasuiterwaarden. Fiets of wandel langs de Maas en steek over met pittoreske veerpontjes. Geniet van de natuurlijke schoonheid, ontdek charmante dorpen en laat je betoveren door het schilderachtige landschap langs de rivier. Een perfecte mix van avontuur en ontspanning langs de oevers van de Maas.

Beleef fietsen in het groen langs de grensoverschrijdende Maas! Als start- en eindlocatie kan je rustig verpozen bij Visitor Center De Wissen waarbij brasserie De Wissen je gastvrij zal ontvangen! Betreed een wereld van ontdekking vanuit het Visitor Center De Wissen, jouw poort naar de wonderen van het nabijgelegen natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd en de schat aan toeristische ervaringen die Dilsen-Stokkem te bieden heeft. Stap binnen en laat je leiden door deze enigmatische hub, die tevens de majestueuze toegangspoort vormt tot het weelderige RivierPark Maasvallei. Hier begint jouw reis vol verwondering en avontuur!

Practische informatie:
Aantal km: -/+ 40 km over Belgisch en Nederlands grondgebied
Landschap: vlak
Fietsknooppunten: B-49-46-26-24-25-22-NL-01-03-13-19-27-B-50-49

Veerponten:
Fietsknooppunten 22 (B) en 01 (NL)
Voet- en fietsveerke President Willy Claes
Ophoven (B)/Ohé en Laak (NL)

Fietsknooppunten 50 (B) en 27 (NL)
Autoveer Meeswijk-Berg
Meeswijk (B)/Berg (NL)

Meer info openingsuren veerponten:
www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes

Startplaats of eindlocatie:
Visitor Center De Wissen met een brasserie,waar je rustig kan verpozen.
Negenoordlaan 2, 3650 Dilsen-Stokkem

Met dank aan:
Bron: fietsroute ‘Wissenveerpontjesroute langs de Maasuiterwaarden’ welke net zoals vele andere leuke activiteiten, terug te vinden zijn op de officiële website van Dilsen-Stokkem.
Toerisme Dilsen-Stokkem, en in het bijzonder van Mevrouw Lot Timmermans, die me toestemming gaf om deze pagina op mijn website te promoten.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Visit Dilsen-Stokkem.