Je acht het echt niet voor mogelijk, maar in Limburg kan je sinds kort dus echt door het water fietsen, wat resulteert in een unieke fietsbeleving. Starten en eindigen doe je in Hasselt, de stad die bekend staat voor zijn shoppingplezier, de verrassende musea en de lekkere terrasjes. Hasselt is dan ook niet zomaar gekozen als ‘Stad van de Smaak’. Via het jaagpad langsheen het Albertkanaak kom je in het natuurgebied De Wijers terecht, waar 1001 vijvers op je wachten.

Onderweg wordt het alvast genieten van de vele mooie waterpartijen en ter hoogte van knooppunt 91 in Domein Bokrijk ga je als fietser helemaal op in het vijverlandschap, want daar fiets je werkelijk dwars doorheen het water. Aangezien de totale lengte van deze unieke fietstocht slechts 22,2 kilometer is, kunnen ook de kinderen mee genieten van deze unieke ervaring.

Starten doe je op de parking aan de Boudewijnlaan in Hasselt, om dan te fietsen doorheen Hasselt en Genk en onderweg te genieten van het

Jenevermuseum, Z33, het Modemuseum Hasselt, Fietsen door het Water, Openluchtmuseum Bokrijk en de Japanse Tuin. Je kan ook vooraf de gratis app Limburg Fietsparadijs downloaden, waardoor je een pak extra informatie hebt voor onderweg zoals de attracties, de fietscafés, enz…

Deze fietsknooppunten helpen je om te fietsen doorheen Hasselt en de cultuurhistorische domeinen, pittoreske deelgemeenten en een uniek vijverlandschap: 97 – 96 – 95 – 91 – 243 – 98 – 97.

Bron: Altijd welkom bij de Limburgers – Gratis Vakantiegids 2019.
Met dank aan de dienst Toerisme Limburg.

Via de hashtag #FDHW lanceert Toerisme Limburg ook een oproep aan fietstoeristen om foto’s te nemen van hun ‘waterervaring’ en die op de social media te delen.
Fotograaf van dienst is Guy Van Grinsven. © Copyright Guy Van Grinsven voor dienst Toerisme Limburg.