De rode draad voor deze fietstocht, welke een totale afstand heeft van 37,2 kilometer doorheen het Meetjesland, is water. Heel begrijpelijk aangezien je zowel langsheen de Moervaart en de Langelede fietst, en daarbij kruis je het kanaal Gent-Terneuzen ook nog tweemaal: de eerste keer via de veerboot tussen Doornzele en Sint-Kruis-Winkel, en de tweede maal fiets je over de Zelzatebrug.

Je kan deze lusvormige fietstocht op verschillende plaatsen starten, aangezien je vertrekpunt na 37,2 kilometer ook steeds weer je eindpunt is. De route is niet bewegwijzerd aangezien ik ze zelf heb samengesteld via de volgende knooppunten: 4 (starten op den Dries in Doornzele, en vandaar naar de veerboot) – 97 – 89 – 69 – 82 – 83 – 85 – 84 – 92 – 96 – 97 – 3 – 43 – 46 – 47 en uiteindelijk kom je terug aan je vertrekpunt nummer 4.

Onderweg kan je genieten van de rust en de stilte langsheen de Moervaart, de Langelede, de Ouderburgsesluis en de St. Francispolder met eindeloze vergezichten. Daarnaast fiets je ook doorheen de bebouwde kom van Vogelzang, Debbautshoek en  Callemansputte. Tot slot kan je vanop een veilige afstand de aanleg van de nieuwe bedrijven langsheen de R4 aanschouwen.

Om te genieten van een terrasje langsheen deze route zal je even moeten wachten tot wanneer je de grote Markt van Zelzate bereikt hebt, of kan je ervoor kiezen om even een ommetje te maken naar het Molenhuisje: Brasserie Bavo in Ertvelde, ofwel fiets je door naar de Cluysenaer in Kluizen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert gino