Vandaag neem ik jullie mee voor een trip down memory lane, vol nostalgie en jeugdsentiment. Via een teletijdscapsule neem ik jullie graag mee naar 1964, toen kapitein Zeppos nog rondreed in een Amphicar 770, en Senne Roufaer de rol van zijn leven speelde. Wekenlang zaten we voor de beeldbuis en volgden we vol spanning de avonturen van onze jeugdheld op de voet. Tijdens deze wandeling passeer je voorbij de Hertboommolen, waar Kapitein Zeppos woonde in de gelijknamige televisiereeks.

In een lusvorm en aan de hand van opeenvolgende knooppunten, wandel je doorheen het mooie Pajotse landschap, waar je verrast wordt van een breed vergezicht over de Ledeberg, de Dendervallei en de vele glooiende akkers en weiden. Kortom dit is Vlaanderen op zijn mooist.


Ontdek de mooiste streek van Vlaams-Brabant


Starten doe je aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, Koning Albertstraat 160, 1760 Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (Roosdaal) en vervolgens kies je voor deze knooppunten: 85 – 8 – 83 – 88 – 801 – 816 – 800 – 815 – 232 – 24 – 25 – 21 – 22 – 2 – 162 – 166 – 169 – 84 – 85.

Deze wandeling vind je terug in het wandelboekje #DEWANDELPROVINCIE – Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon! Je kan natuurlijk op stap met de app: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp. De Windmolenwandeling is een suggestielus op het wandelnetwerk Pajottenland. Zin om meer te wandelen, neem dan een kijkje op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen.

Bron: wandelboekje #DEWANDELPROVINCIE – Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Dhr Robin Dekelver.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Vlaams-Brabant en de fotograaf is Jef De Ridder