Stel je voor, een wandelnetwerk zonder traditionele paaltjes maar boordevol knooppunten. Deze unieke digitale ervaring laat je de knooppunten niet fysiek ontdekken, maar op de kaart of via de Wandelknooppunt app op je smartphone. Laat de paaltjes achterwege en navigeer moeiteloos door het moderne wandelavontuur!

Met de handige Wandelknooppunt app ben je in staat om:

  • Alle wandelnetwerken en knooppunten op een overzichtelijke kaart te bekijken.
  • Je locatie nauwkeurig te bepalen via de GPS-functie van je smartphone.
  • Direct je eigen wandelroute te plannen door eenvoudig knooppunten te selecteren.
  • Opgeslagen wandelingen te bewaren en later te raadplegen.
  • Zelfgemaakte routes via de online routeplanner te importeren.
  • Bestaande suggestieroutes te kiezen uit de lijst.

Om van deze handige app gebruik te maken, dien je een account aan te maken op de Wandelknooppunt website. Dit stelt je in staat om je geplande wandelingen te bewaren en gemakkelijk in de app te importeren. Ga voor een naadloze wandelervaring met de Wandelknooppunt app!

Hoe werkt het? 

Bezoek toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp en download de gratis Wandelknooppunt-app. Met de app’s routeplanner plan je moeiteloos wandelingen. Kies je startknooppunt, selecteer tussenliggende knooppunten, of laat je verrassen met de ‘Surprise me’ optie.

Voeg je creatie toe aan favorieten, geef het een naam en beschrijving. Op de dag van je avontuur, open de app, ga naar ‘Mijn routes’, kies ‘Navigeer langs de route’, opteer voor turn-by-turn navigatie, en start je tocht door op de witte pijl te tikken. Volg de pijl en luister naar de stemnavigatie voor elke afslag. Ontdek het gemak van de Wandelknooppunt-app en maak van je wandeling een soepel avontuur!

Heb je geen smartphone bij de hand?

Ga naar toerismevlaamsbrabant.be/wandelrouteplanner op je computer en creëer je route in een handomdraai. Klik op je startknooppunt en selecteer de knooppunten voor je wandeling op de kaart. Druk op ‘klaar’ en je kunt je route afdrukken, opslaan als GPX-bestand of online delen. Maak jouw perfecte wandeling met slechts een paar muisklikken!

Belangrijke weetjes:

In de online wandelrouteplanner zie je de rode knooppunten. Deze rode knooppunten zijn ook echt te zien op de plek waar je wandelt. De paarse knooppunten maken deel uit van de digitale wandelnetwerken, maar je ziet ze niet als je aan het wandelen bent. Met slechts één klik kun je B&B’s, musea, cafés, boerderijwinkels en andere interessante en handige stops langs je wandelroute ontdekken. Wandelen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Bron: magazine ‘Het smaakt in #dewandelprovincie! Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon! Editie najaar 2023.

Met dank aan Visit Vlaams-Brabant.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Visit Vlaams-Brabant.