De provincie Vlaams-Brabant is de jongste en op één na de kleinste provincie van ons land, waarvan Leuven de hoofdstad is. Andere belangrijke steden zijn onder meer Vilvoorde, Tienen, Halle, Diest en Aarschot. Deze pagina neemt je mee naar het kasteel van Gaasbeek, waar deze natuur- en cultuurwandeling met een afstand van 9,2 kilometer start en eindigt.

Onderweg wandel je voorbij drie kastelen, maar het kasteel van Gaasbeek is het beroemdste en tevens het enige dat nog geopend wordt voor het grote publiek tijdens het voorjaar, de zomer en de herfst en zijn deuren sluit in de wintermaanden.

Aangezien de wandeling over verharde wegen gaat, is ze dan ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobielgebruikers, al moet je in het kasteelpark van Gaasbeek af en toe dan wel een ommetje maken omwille van de trappen.

Starten doe je in domein Groenenberg, dat 45 hectaren groot is en uitermate bekend is voor zijn vele unieke boomsoorten, vandaar gaat het verder via rustige wegen naar Lennik en passeer je vlak bij een privaat kasteel, om dan uiteindelijk te eindigen aan het kasteel van Gaasbeek.

De route is niet bewegwijzerd, maar via de volgende link kan je een kaart met alle nodige uitleg die je onderweg nodig hebt, gratis downloaden:  http://www.reisroutes.be/wandelroutes/gaasbeek-wandelen-rond-3-kastelen-113-2.aspx