P1080223Enkele weken geleden besteedde ik de aandacht aan verschillende fietstrajecten in het Waasland welke speciaal gemaakt zijn voor mensen die minder mobiel zijn. Vandaag wil het ik even hebben over vijf wandelroutes in het Waasland, waarvan de afstand varieert tussen 4,5 en 11 kilometer; en die eveneens bedoeld zijn voor diezelfde groep van mensen. 

In de brochure ‘Wandelen met een +‘ die samengesteld werd door en verkrijgbaar is bij Toerisme Oost-Vlaanderen, vind je deze vijf wandelroutes. Ze nemen de wandelaar(s) mee door Berlare, Wachtebeke, Lokeren, Zevergem en Tielrode. Haal de brochure in huis voor slechts drie euro bij de Wase diensten voor Toerisme of neem een kijkje op www.tov.be/toegankelijkheid

Bij zulke wandeltochten mag je rekenen op brede paden, die makkelijk berijdbaar zijn door scootmobielen en rolstoelen; voldoende rustplaatsen en toegankelijke horecazaken om iets te drinken en om een sanitaire pauze in te lassen. Natuurlijk kunnen deze tochten ook gemaakt worden door jonge gezinnen of grootouders met een kinderwagen.

 Met dank aan de dienst Toerisme Waasland

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen