Ben je op zoek naar een kei leuke en toffe activiteit voor het ganse gezin, dan is domein Bergelen in Wevelgem the place to be. Je raakt er makkelijk met de trein, zodat je de wagen thuis kan laten. In het domein ga je samen met Blob op speurtocht. Maak je klaar voor een wandeling langs poelen, laat de kinderen ravotten in wilgentunnels en speel samen een spel bosvruchtenpetanque. Bovendien kunnen de kinderen naar hartelust genieten van een speelbos en voor het ganse gezin is er een gezinsvriendelijke zoektocht; ‘Op stap met Blob’. Via deze link vind je alle informatie hieromtrent.

Met een beetje geluk zie je wel een ijsvogel voorbijvliegen terwijl je een beetje verscholen zit in één van de kijkhutten. Het provinciedomein Bergelen, dat 54 hectaren groot is, beschikt over een brasserie Bergelen, en een koffiehuis De Hofnar. Take away kan in ‘t Rusteel. Wil je langer blijven en genieten van een heerlijke nachtrust, dat kan in B&B Ter Gracht.

Bron: Leiestreek, Beleef meer, een uitgave van de dienst Toerisme Leiestreek. Een boekje vol Leietrips om samen van te genieten, en activiteiten te plannen.

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek en in het bijzonder aan Mevrouw Margot Lecluyse.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Leiestreek vzw.