Welkom in de betoverende wereld van avontuurlijke plekjes voor het hele gezin in de prachtige Voerstreek!


Ontdek de Voerense speelbossen en -boomgaard, waar natuurlijke schatten wachten om ontdekt te worden. Vergeet blinkend goud en schitterende sieraden, hier vind je speelplekjes vol avontuur, magische bossen en wonderlijke natuur. Laat je verrassen door de wandelkaart en de schatkaart die je naar deze verborgen pareltjes leiden.

Klim en klauter uitbundig in Speelbos Voerenberg, waar een takkennest, klauterparcours, boomhut en zelfs een reuzevogelhok op je wachten.

Gelegen tussen knooppunt 34 en 35 van het wandelnetwerk.

Beleef een spannend schatzoeken in het betoverende Speelbos Schoppemerheide, onder de majestueuze beukenbomen. Met losse takken bouw je hier moeiteloos je eigen schuilhut!
Gelegen aan knooppunt 43 van het wandelnetwerk.

Voor bosspelletjes en ongeremd ravotten ben je welkom in het rustige en jonge Speelbos Alserbos.
Gelegen tussen knooppunt 58 en 89 van het wandelnetwerk.

Ontdek het mysterieuze Speelbos Kys, een paradijs van oude beuken, groene dennenbomen en prikkelende struiken, waar je als echte avonturier op zoek kunt gaan naar natuurlijke schatten. Gelegen tussen knooppunt 61 en 76 van het wandelnetwerk.

Breng ook een bezoek aan de Belevingsboomgaard in het hart van ‘s-Gravenvoeren. Hier kun je niet alleen genieten van een educatieve ervaring, maar ook picknicken tussen de fruitbomen, bloesems bewonderen in de lente en onbespoten fruit plukken met de plukstokken in het najaar. Proef van het kleinfruit en ontdek een poel en een bijenhotel. Voor de jonge ontdekkingsreizigers zijn er klautertoestellen om zich helemaal uit te leven! Gelegen tussen wandelknooppunt 28 en 31 van het wandelnetwerk; en tussen fietsknooppunt 422 en 423 van het fietsnetwerk.


Kom naar de Voerstreek en laat je verwonderen door deze onvergetelijke avonturen in de natuur. Haal je schatkaart voor slechts € 1,50 en ga op ontdekkingstocht naar de geheime schatkamers en ontdek de bijzonderheden van elk bos, kom te weten welke dieren er leven en bovenal, ontdek de spelletjes die je er kan spelen.

De wandelkaart met knooppunten is verkrijgbaar voor € 8 in het Bezoekerscentrum Voerstreek of via de online webshop. Mis deze kans niet om samen met het gezin te genieten van de natuurlijke schatten van de Voerstreek! Kies voor een kant-en-klare wandeling, (inclusief vind je 7 themawandelingen) of stel zelf je wandeling samen aan de hand van opeenvolgende knooppunten. 

Bron: De Voerstreek, op het ritme van de natuur (Toeristische gids 2023).
Met dank aan de dienst Toerisme Voerstreek, en in het bijzonder aan Mevrouw Lindsey Truyers, van wie ik een mooie tekst en enkele foto’s mocht ontvangen.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Voerstreek, © Copyright Frederik Santermans.