De Duinbossenwandeling vanuit Wenduine naar De Haan en terug is een prachtige route die je meeneemt door de schilderachtige duinen en bossen aan de Belgische kust. Het is een populaire wandeling onder zowel locals als toeristen vanwege de mooie natuurlijke omgeving en de rustige sfeer.

Starten doe je aan de Hubertmolen in Wenduine, waar je je wagen in de buurt kan parkeren vooraleer je start gaat met deze wandeling, die een afstand heeft van 10,2 kilometer, maar ingekort kan worden tot 8,6 kilometer. 

De wandeling begint in Wenduine, een charmante kustplaats in West-Vlaanderen. Vanuit daar volg je de aangegeven wandelroute die je door de duinen leidt. De duinen zijn een natuurlijk habitat voor verschillende soorten flora en fauna en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving.

Na het doorkruisen van de duinen bereik je het bosgebied. Het duinbos is een mix van loof- en naaldbomen en biedt een verfrissende schaduwrijke omgeving tijdens de wandeling. Terwijl je door het bos wandelt, kun je genieten van de geur van de bomen en het geluid van de vogels die boven je fluiten.

De route brengt je verder naar De Haan, een charmant kuststadje dat bekend staat om zijn pittoreske architectuur. Hier kun je even stoppen om uit te rusten en te genieten van de sfeer in het stadje. Je kunt langs de boulevard wandelen en genieten van het uitzicht op de Noordzee.

Op de terugweg word je route verder gezet over het strand vertrekkende vanuit De Haan, tot wanneer je na enkele kilometers stappen door het mulle zand of wandelen aan de waterlijn, Wenduine voor je groter en groter ziet worden. Het kan leuk zijn om nieuwe paden te verkennen en mogelijk andere mooie plekken te ontdekken.

Over het algemeen is de Duinbossenwandeling vanuit Wenduine naar De Haan en terug een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving aan de Belgische kust. Het biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, te genieten van de frisse lucht en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Eten en drinken onderweg:

  • In De Haan vind je tal van tavernes, brasseries en restaurants
  • Tussen De Haan en Wenduine is het heerlijk verpozen op het terras van Chalet Westhinder
  • In Wenduine vind je ook tal van tavernes, brasseries en restaurants, maar Brasserie De Markt is zeker een aanrader.

Deze, en vele andere mooie wandelingen vind je terug in het boek ‘Groot Wandelboek Vlaanderen’, dat werd uitgegeven door uitgeverij Lannoo en te koop wordt aangeboden voor slechts 25,99 €. In het boek staan 75 lusvormige wandeltochten doorheen verschillende provincies beschreven. Samen zijn ze goed voor zo’n 1000 kilometer wandelplezier.

Bron: Groot Wandelboek Vlaanderen, uitgegeven door Lannoo.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.