Opnieuw wil ik jullie graag een wandeling voorstellen waarbij iedereen aan bod komt, gaande van de valide wandelaars die al dan niet vergezeld worden van hun trouwe huisdier.

Ook de gezinnen met kinderwagens zijn van harte welkom; en tot slot zijn de mindervalide mensen die in een rolstoel zitten graag geziene deelnemers van deze stadswandeling doorheen Nieuwpoort en omgeving. Via deze PDF kan je de wandeling downloaden; tenzij je liever de kaart besteld voor slechts 2 euro bij de dienst Toerisme De Kust.

De lusvormige wandeling start aan het Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort, Kustweg 2 in Nieuwpoort, voor een afstand van 7,8 kilometer. Je wagen kan je kwijt op de parking in de nabijheid van de Ganzepoot, maar ook gedurende het traject zijn verschillende parkings waar je kan instappen op deze wandeling. Het traject is volledig vlak en aan de hand van klinknagels wordt duidelijk welke weg je moet volgen.

De belangrijkste thema’s van deze wandelroute zijn onder andere de Middeleeuwse stichting, de ontwikkeling van de stad, het oorlogsverhaal, de wederopbouw, de maritieme en waterbouwkundige geschiedenis. Van zodra je het bezoekerscentrum verlaten hebt, kom je via het sluizencomplex de Ganzepoot, het Bommenvrij, de Markt en de Frontzate, de kinderboerderij De Lenspolder, de Jachthaven en de Vismijn.

Bron: website dienst Toerisme De Kust.

Met dank aan de dienst Toerisme De Kust

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.