p1080187Het Scheldeland nodigt uit om samen met je gezin of vrienden op stap te gaan en te genieten van een deugddoende wandeling tijdens deze herfstperiode.

Om je daarbij een beetje te helpen hebben zij een brochure samengesteld waarin negen wandelroutes staan beschreven  welke je gratis kan bekomen via hun website.

De wandeling die ik hier vermeld, heeft een totale afstand van 10,2 kilometer en neemt jullie mee rond het Donkmeer in Berlare; gevolgd door een bezoek aan het Berlare Broek met de vele turfputten, bossen, open velden en p1080225moerassen. Kortom een ideale wandeling om volledig tot rust te komen.

De start en aankomst ligt aan de gratis parking ter hoogte van Donklaan 26 in Berlare en eenmaal je je wagen geparkeerd hebt, kom je via een houten bruggetje in de richting van je eerste knooppunt, nummer 1.

Na knooppunt 1 wandel je verder naar deze opeenvolgende knooppunten: 2 – 9 – 10 – 31 – 30 – 29 – 28 – 14 – 15 – 7 en terug naar nummer 1. Aangezien het een natuurwandeling is, is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens; en kan je beter stevige wandelschoenen of laarzen dragen tijdens je tocht.

Trekpleisters tijdens je tocht zijn:

  • p1080223De Eendekooi, welke je te voet of met de eco-overzetboot kan bereiken
  • Het Donkmeer, wat het op een na grootste en mooiste meer van Vlaanderen  is, kan je vanop verschillende zitbanken aanschouwen
  • Restaurant Elvira, is een van de vele zaken rond het Donkmeer waar je terecht kan om eens lekker te gaan uit eten
  • Heb je zin om wat langer te verblijven, reserveer dan een kamer in B&B ’t Vijfde Seizoen, dat op wandelafstand van het Donkmeer gelegen is

Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland