Deze wandeltocht van 5 kilometer, of 3,5 kilometer met verkorting, is een nieuwe manier om de eeuwenoude charme van de stad Lier te ontdekken. Deze tocht start aan het Stadhuis op de Grote Markt en parkeergelegenheid vind je aan het Cultuurcentrum De Mol, Aarschotsesteenweg 3.

De wandeltocht is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met daarop een blauwe pijl en neemt je mee van aan het Stadhuis naar de Zimmertoren, het Begijnhof, langsheen de Omleidingsvaart waarbij je de Mechelsepoort, de Antwerpsepoort, de Lisperpoort en de Leuvensepoort.

Je kan de wandeling ook downloaden op je iPod of mp3-speler via http://www.toerismelier.be. Daarna kan je de stad verkennen in het virtuele gezelschap van bekende Lierenaars, zoals Walter Grootaers; want zij vertellen je verhalen over de fotogenieke plekjes die je onderweg passeert.

Zin om wat langer te blijven in Lier? Dat kan ook want 3-sterrenhotel Florent, gelegen in de Florent Van Cauwenberghstraat 45 te Lier; ligt in het stadscentrum en heeft een ondergrondse parking waarin je je wagen als gast kwijt kan. Daarnaast beschikt het hotel over 23 comfortabele kamers met airco, internet, tv, bad of douche en telefoon. En in het bijbehorende Grand Café kan je steeds terecht voor drankjes, een snack of een heerlijk diner. Via deze link kom je er alles over te weten:  http://www.hotelflorent.be.

Met dank aan de dienst Toerisme Provincie Antwerpen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.