Lier is een stad in de provincie Antwerpen en wordt ‘de poort der Kempen’ genoemd. De inwoners van deze stad kregen als bedankje voor hun hulp in de strijd tegen de Mechelaars een veemarkt, die ze zelf boven een universiteit verkozen hadden; de stad kreeg een terechte bijnaam: Lierke Plezierke.

Plezier in Lier staat garant voor ongeveer 10 kilometer wandelplezier over verharde en onverharde wegen, over dijken en langs veldwegen. De rechthoekige rood-witte borden met nummers houden je onderweg op het rechte pad.

Starten doe je op de Grote Markt, het kloppend hart van de stad; en voorts wandel je langs de Aragonbrug en de Mosdijk naar het Spuihuisje, dat het enige resterende gebouw van de tweede stadsomwalling is. De stadsvesten begeleiden je op je tocht richting de velden, de polders en de bossen; om dan uiteindelijk terug te keren naar de stad.

Heb je onderweg dorst of honger gekregen? In de Marnixhoeve geniet je van stevige Vlaamse kost, op een bedje van nostalgie. De Marnixhoeve vind je terug op de Kesselsesteenweg 99 in Lier.

Bron: Nieuwsbrief Toerisme Kempen – editie november 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.