Wat dachten jullie ervan om eens een fietstocht te doen van 48,8 kilometer langsheen mooie en autoluwe fietswegen over een overwegend vlak parcours? Dan is deze fietsroute absoluut een must, want op het programma staan tal van groene plekjes op plaatsen waar je ze helemaal niet eens zou verwachten; en bovendien passeer je ook voorbij een aantal provinciale domeinen, die je de kans geven om je benen eens te strekken.Daarenboven is deze tocht door Izegem, Lendelede, Ledegem en Moorslede in de lente en de zomer een absolute aanrader, aangezien de bloemrijke weiden dan in volle bloei staan.

Er is een gratis parking voorzien aan het Provinciedomein Sterrebos, Sterrebosdreef, Rumbeke (Roeselare) en je eerste knooppunt, nummer 76, bevindt zich aan het kruispunt van de Sterrebosdreef en de Moorseelsesteenweg. Daarna hoef je deze knooppunten te volgen, welke ervoor zorgen dat je in een lusvorm doorheen dit prachtige landschap fietst: 40 – 95 – 50 – 20 – 14 – 42 – 64 – 60 – 30 – 44 – 96 – 45 – 75 – 5 – 61 – 63 – 69 – 39 en tot slot weer terug naar je vertrekpunt aan knooppunt 76.

Mooie bezienswaardigheden onderweg zijn:

  1. Het Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof (knooppunt 50), waar je prachtige wandelingen kan maken door het bos en langs de vijver. En bovendien is er een leuke speeltuin voor de kinderen. Kortom, de ideale picknickplek.
  2. De Vierkavenbos (knooppunt 61). Dit jonge bos met een oppervlakte van 18 hectare laat je genieten van een mooie variatie aan natuurwaarden zoals een bos, weiden, boomgaard, poelen en een moeras; waar de groene kikkers van zich laten horen tijdens de zomermaanden. Naast het wandelpad in het bos is er ook een lus voorzien voor ruiters en mountainbikers.
  3. ’t Roodhuis (knooppunt 39), is een gezellige brasserie in Roeselare waar je kan genieten van de Belgisch-Franse keuken. Bovendien heeft de zaak ook een terras en kunnen de kinderen zich uitleven op de speeltuin.

Bron: De Leiestreek, anders bekeken, editie voorjaar 2018.

Je kan deze fietsroute ook vinden op www.west-vlinderen.be met als code wsx2kh.
Deze route ligt op het Fietsnetwerk Leiestreek, en de fietsnetwerkkaart is te koop voor slechts 8 € bij Toerisme Roeselare of online via shop.westtoer.be

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek en in het bijzonder aan de Heer Emmanuel Derdeyn.