100_9152
De oudste stad van België heeft van nu af aan ook de laatste nieuwe app, wat betreft het digitaal bekomen van een fietsroute. Met de QR – reader, een app welke je kan installeren op je smartphone, kan je de QR – code op de website van de dienst Toerisme Tongeren inscannen. Je ontvangt dan meteen een viertal fietstochten, welke je aan de hand van opeenvolgende knooppunten kan fietsen.

Deze fietstocht ” Fietsen rond Tongeren ” heeft een totale afstand van 36 kilometer en vertrekt aan het Pliniuspark. Je wagen kan je kwijt in de Fonteindreef op wandelafstand van het Pliniuspark. De opeenvolgende knooppunten die van deze fietstocht een lusvorm maken zijn: 129 – 130 – 119 – 109 – 108 – 68 – 68 – 89 – 86 – 113 – 112 – 111 – 107 en tenslotte weer terug naar knooppunt 129.

Beschik je niet over een smartphone en kan je dus ook de QR – reader niet installeren? Geen nood, want via de website van de dienst Toerisme Tongeren bekom je ook een beschrijving van de verschillende fietsroutes in en rond Tongeren. Via een routeplanner kan je dan een print maken van de verschillende knooppunten die je onderweg moet passeren. En dat is dan weer handig om in je stuurtas te stoppen.

Beschik je echter over een fiets – GPS, dan kan je via deze link alle vier de fietsroutes downloaden op je toestel en voor je het weet ben je al vertrokken.

Nuttige info:

Met dank aan de dienst Toerisme Limburg

Met dank aan Fietsnet, de fietsrouteplanner

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.