thumb_P1080548_1024thumb_P1080569_1024La Roche-en-Ardenne wordt ook wel de “parel van de Ardennen” genoemd en tijdens uw bezoek zal u het daar ongetwijfeld snel mee eens zijn. De heuvels, bossen en rivieren in de omgeving zijn prachtig, en de kasteelruïne vormt het unieke decor dat vanuit alle windrichtingen niet te missen is.
In de vele gezellige restaurants en tavernes kunt u heerlijk en gezellig eten en drinken.
De bereikbaarheid is prima en het dorp vormt hierdoor een perfecte uitvalsbasis voor de vele activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt.
U kan er volop genieten in alle rust van één van de mooiste natuurgebieden van West-Europa.

(Romantisch) Dineren met uitzicht op La Roche, dal en ruïne

La Roche-en-Ardenne beschikt over een micro-klimaat. De stad wordt immers beschermd door het Plateau Des Tailles en geniet in het dal van een uitstekende ligging. De temperatuur is hoger dan in de omgeving en de stad heeft veel minder regen te verduren dan de hoger gelegen steden en dorpen. Er heerst een permanent zacht klimaat terwijl de top van het plateau onder een dik pak sneeuw ligt en de stad blijft het hele jaar door gespaard van lange periodes met mist. Vandaar wellicht het opgewekte karakter van de bewoners van La Roche-en-Ardenne.

Ons bovenste terras kan bij minder weer afgesloten worden.

Begin 2016 hebben wij, de familie De Wilde, de B&B Villa Le Monde over genomen. We komen uit Belsele, een klein dorpje in het het Waasland in de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. Wij, dat zijn : Patrick, werkzaam bij een groot bedrijf en veel op zakenreis;Dochter Vicky, studente Pedagogische wetenschappen; Zoon Robin, student Bedrijfsmanagment;  Caroline, apotheekassistente en sinds 11 jaar huisvrouw met nog een grote droom: een eigen B&B.image002

Een heerlijke plek om te genieten!

We hebben veel verbleven in hotels, b&b’s, inns en telkens dacht Caroline: “dit zou ik ook wel willen doen: mensen een aangenaam verblijf bezorgen”. En die droom komt uit in Villa Le Monde. Met de hulp van echtgenoot, kinderen en familie labrador Laika zorgt Caroline er voor dat elke gast een zorgeloos en aangenaam verblijf bezorgd wordt.

De B&B kamers
B&B Villa Le Monde beschikt over 4 gastenkamers (2 x 2-persoonskamer en 2 x 4- persoonskamer).
Alle kamers beschikken over douche en toilet.
Gratis beschikbaar op de kamer: thee- en koffiefaciliteiten, wifi en internet, televisie.
De twee-persoons- bedden kunnen samen of apart opgesteld worden.

De gastenverblijven
De villa beschikt over een licht en ruim gastenverblijf dat gebruikt wordt om te ontbijten en waar indien gewenst het avondeten geserveerd wordt. Er is een gezellige lounge met haard waar het gezellig vertoeven is met een drankje uit onze (honesty)bar.
Bij regenweer kunnen onze gasten gebruik maken van de leuke spellen die aanwezig zijn voor zowel jong als oud.

De terrassen
Buiten is het heerlijk genieten op onze 2 terrassen. Het verhoogde overdekte terras heeft de mogelijkheid om volledig dichtgemaakt en verwarmd te worden waardoor je zelfs bij regenachtig weer of bij sneeuwval kan genieten van een hapje en drankje op het terras met uitzicht op La Roche-en-Ardenne en zijn kasteel ruïne. 
Als het weer het toelaat en indien gewenst, serveren we het avondeten op de terrassen. Onze b&b wordt zeer flexibel uitgebaat met veel verschillende arrangementen of arrangementen op maat.

Voor meer informatie, raadpleeg de website: www.villalemonde.com