Stap in de voetsporen van geschiedenis en natuur tijdens deze betoverende reis van de Maagdentoren naar Scherpenheuvel. Na een boeiende kennismaking met de Maagdentoren, neemt de route je mee richting het schilderachtige Scherpenheuvel. Je daalt af via de pittoreske holle weg aan de Galgenberg, omgeven door de rustgevende schoonheid van de natuur.

Wandel door het weidse landschap aan de Kloosterberg en vervolg je pad door het Webbekoms Broek, een natuurgebied doorkruist door meanderende waterlopen. Hier, temidden van weelderige rietkragen, ontdek je een ware oase voor water- en moerasvogels. De serene sfeer en het rustgevende gekwetter van de vogels maken dit een ideale broed- en pleisterplaats.

Terug op de oude stadswallen van Diest, wordt de geschiedenis levendig. Verken het charmante begijnhof en laat je betoveren door het Boerenkrijgplein. De imposante Petrolpoort neemt je mee naar een vervlogen tijdperk. Elk van deze historische locaties vertelt een uniek verhaal, dat je de rijke geschiedenis van Diest laat beleven. Laat je meevoeren door de tijd en ontdek de geheimen van deze prachtige plekken op je reis door dit betoverende stukje België.

Bij deze wandeling heb je de keuze om te sporen naar het station van Zichem, ofwel naar het station van Diest. Wat je keuze ook is, de totale wandelafstand is 21,3 kilometer; tenzij je kiest voor een kortere afstand met start in het station van Zichem en aankomst aan de bushalte Webbekom.

Alle informatie betreffende deze wandeling en alle andere wandelingen, alsook alle informatie betreffende het openbaar vervoer en de bezienswaardigheden onderweg, is het raadzaam om de Treinstapper 4 aan te schaffen.

De wandelgids kan je kopen op de website van GroteRoutepaden of in de betere boekhandel aan de economische prijs van 20 euro, tenzij je lid bent, dan betaal je slechts 18 euro. Op de website vind je trouwens nog heel wat andere publicaties betreffende wandelen, fietsen en pelgrimeren.

Bron: Wandelgids Treinstapper 4: 10 wandelingen van station naar station langs grote routepaden.

Met dank aan: GroteRoutenpaden en in het bijzonder aan Mevrouw Karen De Poorter.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Isabelle De Bonteridder; © Copyright Cathy DG; © Copyright Steven Vermeylen.