Met nieuwe themaroutes vestigt Toerisme Leiestreek vzw in 2018 de aandacht op de vele onbekende plekjes in de regio. “De verborgen parels staan centraal in onze nieuwe fiets- en wandelroutes en in onze campagnes.
We willen iedereen laten kennismaken met de vele mooie plekjes en verrassende adresjes in onze regio.”  aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek. Daarnaast zorgen ook de nieuwe gezinszoektochten, diverse kunstprojecten, de zomerse boottochten en Rondje Roodbruin voor een bruisend jaar in de Leiestreek.

Nieuwe producten


 Acht nieuwe themaroutes in de Leiestreek
Toerisme Leiestreek presenteert acht nieuwe en gratis ‘Leiestreek Lusjes’. De nieuwe suggestieroutes op het knooppuntennetwerk werden uitgewerkt in het teken van ‘verrassende plekjes’. Via twee fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek en zes wandelroutes op de wandelnetwerken Land van Mortagne en Land van Streuvels wijken recreanten af van de platgetreden paden en ontdekken ze ongekende pareltjes in de Leiestreek.
De fiets- en wandelroutes zijn gratis verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek.

Gezinszoektochten ‘Blob’
Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen op avontuur met de held Blob tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in de groene omgeving van Moen. Natuur en plezier worden gecombineerd in een zoektocht van ongeveer 5 km voor groot en klein. In 2018 creëren Toerisme Leiestreek en Stadlandschap Leie en Schelde samen een drietal nieuwe gezinszoektochten met Blob in de hoofdrol.

Drie stadswandelroutes
In 2018 worden de stadswandelroutes in Roeselare en Kortrijk herwerkt. Bovendien krijgt Wervik voor het eerst een stadswandelroute. De stad onderging de voorbije jaren een grondige metamorfose door de Leiewerken en stelt nu trots zijn troeven voor aan de bezoeker. De nieuwe stadswandelroute in Wervik wordt eind juni voorgesteld.


Zomerse toppers


Rondje Roodbruin als hoogtepunt van een ‘weekendje roodbruin’
Om de roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de brouwerijen De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe samen met Toerisme Leiestreek tweejaarlijks het bierevenement Rondje Roodbruin. De vierde editie vindt plaats op zondag 6 mei. De vier deelnemende brouwerijen zetten gratis de deuren open en voorzien allerlei randanimatie.
Toerisme Leiestreek en de steden Kortrijk, Roeselare en Harelbeke pakken voor deze editie uit met verschillende evenementen die ervoor zorgen dat toeristen een volledig ‘weekendje roodbruin’ kunnen beleven. Het aanbod varieert van culinaire bierwandelingen tot een roodbruine fietstocht en workshops rond bier- en foodparing. Bovendien kan je een roodbruin logiesarrangement boeken.
www.rondjeroodbruin.be

Zomerse boottochten: nieuwe rederij
2018 betekent de start van de samenwerking met een nieuwe rederij, Sava Ship Rental, met de boot Mimino. Na de pensionering van Alain Deschuytere nam deze rederij zijn boot over. Na enkele verbouwingswerken is de boot nu klaar voor een nieuw verhaal. Ook De Lemmerboot is opnieuw van de partij voor de zomerse boottochten. De kalender kan geraadpleegd worden in de nieuwe brochure ‘Pleziervaart en waterpret’ die eind april verschijnt. De brochure geeft ook een overzicht van het volledige aanbod aan bootverhuur, watersport en openluchtzwemmen in de Leiestreek.


10 jaar Kunstzomer


Naast het kunstfestival Play in Kortrijk en de Biënnale van de Schilderkunst in de Oost-Vlaamse Leiestreek, tonen hedendaagse kunstenaars tijdens de Kunstzomer Leiestreek, van 3 juni tot 30 september, hun werk op diverse locaties in de Leiestreek. Dit jaar is de Kunstzomer toe aan de 10e editie en voor deze jubileumversie wordt uitgepakt met een aantal unieke werken op bijzondere locaties en bijkomende activiteiten. Enkele voorbeelden: een mini-Cartoonfestival in de bibliotheek van Moorslede, werk van natuurfotograaf Tom Linster in de kunstkerk van Bossuit en een extra tentoonstelling van oude koetsen op het binnenplein van de oude brouwerij D’Helchin in Spiere-Helkijn.
www.kunstzomer-leiestreek.be


Verrassende plekjes in de Leiestreek


In het nieuwe inspiratiemagazine ‘De Leiestreek anders bekeken’ laten een aantal locals je kennismaken met hun favoriete, vaak verrassende, plekjes. Natuurlijk mogen ook de fiets- en wandeltips, terrasjes aan de waterkant en bijzondere logeeradresjes niet ontbreken. Het magazine van 36 pagina’s wordt verspreid in samenwerking met Knack, Plus magazine Nederland en via de toeristische infokantoren.

De nieuwe brochures zijn verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek.
Alle info: www.toerisme-leiestreek.be.


Bron: Persbericht Toerisme Leiestreek editie maart 2018.

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek en in het bijzonder aan Mevrouw Babette De fauw.
Met dank aan de dienst Toerisme Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Leiestreek.