De zomerse boottochten in de Leiestreek zijn ondertussen een jaarlijkse traditie. In 2018 loopt het seizoen van 3 juni tot en met 8 september. Het aanbod is terug te vinden in de nieuwe brochure ‘Pleziervaart en waterpret in de Leiestreek’. Vanaf nu is het ook terug mogelijk om tickets te boeken.


Ontspannen op het water


Wie denkt aan zomer in de Leiestreek, denkt meteen ook aan zomerse boottochten op de Leie en haar kanalen. Ook dit jaar bieden Toerisme Leiestreek en de 3 rederijen Sa-Va Shiprental, Lemmerboot en Blue Velvet Watertaxi een gevuld en gevarieerd programma aan. Van 3 juni tot en met 8 september kan je mee aan boord voor een leuke en ontspannende dag, namiddag of avond op het water.

In 2018 kan je op de pas omgedoopte en gerenoveerde boot ‘Mimino’ van Sa-Va Shiprental genieten van een aantal klassiekers zoals de smakelijke nocturnes, waar je bij een culinaire maaltijd en aangepaste muziek geniet van een zomeravond op het water. Ook de tochten naar Brugge en de dagtochten ontbreken niet in het zomerprogramma. Op 14 en 15 augustus is de hele familie welkom op de gezinsvriendelijke tochten vanuit Menen en Waregem. Dit jaar kan je ook ‘s ochtends lekker smullen tijdens de nieuwe brunchboottochten vanuit Roeselare en Wervik.

Wie wil genieten van het prachtige landschap tussen Deinze en Sint-Martens-Latem en tegelijk de nostalgische toer wil opgaan, kan meevaren met de Lemmerboot voor een ontspannend boottochtje.

Liever een kort tochtje maken in klein gezelschap? Vaar dan mee met de 100% elektrische Blue Velvet Watertaxi in de omgeving van Menen.

Het programma is gebundeld in de nieuwe brochure ‘Pleziervaart en waterpret in de Leiestreek 2018’, samen met het vaste aanbod op vlak van waterrecreatie.
Tickets zijn vanaf nu te boeken op www.toerisme-leiestreek.be/boottochten of bij de deelnemende diensten voor toerisme.

Bron: Persbericht Toerisme Leiestreek Mei 2018

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek en in het bijzonder aan Dhr. Claude Croes en Mevr. Katrien Six.
Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © 2018 Toerisme Leiestreek