Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke activiteit welke je kan plannen vanaf de paasvakantie tot en met de herfstvakantie, dan kan ik jullie het spoorfietsen in Brasschaat van harte aanbevelen. Zoals de titel reeds doet vermoeden, fiets je in tegenstelling tot het gewone fietsen op de spoorwegrails van de toenmalige spoorweglijn tussen Kapellen en Brasschaat.

Dat wil dus ook zeggen dat je volledig ontspannen kan genieten van de rit, en in alle veiligheid kan rondkijken en wegdromen. Met de spoorfiets leg je een afstand af van ongeveer 10 kilometer, en onderweg passeer je een bunker uit de Eerste Wereldoorlog, aangezien je het voormalige militaire domein doorkruist dat gelegen is tussen Kapellen en Brasschaat.

Bovendien geniet je onderweg eveneens van de pracht en de geschiedenis van dit heerlijke natuurgebied. Daarom is spoorfietsen bij uitstek in de eerste plaats een echte familie-uitstap, maar door de groepsfietsen, die plaats bieden tot twaalf personen, vinden ook meer en meer bedrijven de weg naar deze leuke en rustige combinatie van samenwerking, genieten en sporten.

Eenmaal je je keerpunt bereikt hebt, kan je genieten van een hapje en een drankje terwijl je vliegtuigen kan spotten op en boven één van de oudste militaire vliegvelden van Europa. Interesse? Klik dan hier om meer informatie betreffende het spoorfietsen te bekijken.

Het vertrekpunt vind je terug aan:
Fortsteenweg ter hoogte van huisnummer 37
2950 Kapellen
(zie wegbeschrijving)

E  info@perron-noord.be
T  0474 48 16 03
W  www.spoorfietsen.be

Met dank aan spoorfietsen.

Met dank aan de dienst Toerisme Brasschaat.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Provincie Antwerpen en de foto’s werden genomen door Mevrouw De Backer Mie.