thumb_P1100259_1024thumb_P1100261_1024Toeristen of zakenmensen die regelmatig in een hotel verblijven hebben, net zoals u en ik, bepaalde punten waaraan een bepaald hotel moet voldoen vooraleer we durven te zeggen dat het een goed hotel is, dat het een aanrader is en dat we zeker en vast nog eens terugkomen.

Wel eerlijk gezegd, toen mijn vrouw en ik onlangs te gast waren in Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat waren we uitermate tevreden dat we dit hotel dan ook aan iedereen ten zeerste durven aanbevelen, en dat we nu reeds overtuigd zijn om tijdens de zomermaanden eens terug te komen om deze prachtige streek al fietsend te ontdekken.

Wij letten vooral op:

1. De ligging:

Dit hotel ligt in Brasschaat tussen Antwerpen en Breda en vanuit het hotel kan je urenlang wandelen in de bosrijke omgeving van de Kalmthoutse Heide. Liever fietsen? Dan zijn er hier verschillende themaroutes of je kan zelf ook een tocht uitstippelen met het fietsknooppuntennetwerk Kempen. Toch liever een stad bezoeken? In minder dan een half uur sta je zo in Antwerpen of Breda en zelfs het Wijnegem Shoppingcenter is echt niet ver. Kortom keuze genoeg om er een leuke en gezellige vakantie van te maken met tal van mogelijkheden.

thumb_P1100256_10242. Het onthaal:

Het onthaal is een eerste kennismaking, een soort van visitekaartje van het hotel en is uitermate belangrijk naar de gasten toe. Dhr Pierre van den Broek, de manager van het hotel, ontvangt zijn gasten op een vriendelijke manier, waardoor iedereen zich meteen welkom voelt. Zijn gedrevenheid, professionalisme en motivatie straalt hij uit naar zijn personeel, waardoor ze samen als een goed geoliede machine het hotel runnen en de gasten het volledig naar hun zin hebben.

thumb_P1100270_10243. De kamer:

We logeerden in het bijgebouw en hadden een kamer op het eerste verdiep. Wat heel praktisch is, is dat je bijna overal je wagen voor de deur kan parkeren, waardoor je niet ver hoeft te sleuren met je koffer(s). En voor de mindervaliden was er een extra toegang voorzien. Zelfs enkele kamers zijn speciaal naar hun noden ingericht, wat zeker een pluspunt is. Daarenboven zijn de kamers ruim en voorzien van alle faciliteiten, en 15 kamers hebben zelfs een balkon, waar je een sigaretje kan roken of nog even kunt nagenieten van de voorbije dag, terwijl je samen nog een glas wijn drinkt.

thumb_P1100265_10244. Het restaurant:

Na een lekker aperitiefje aan het haardvuur kregen we een tafel toegewezen in het knusse en gezellige restaurant. Op de kaart kan je kiezen uit vis- of vleesgerechten, pasta of een slaatje. Zelfs vegetarische gerechten en een kindermenu zijn aanwezig; kortom er is echt aan iedereen gedacht. Wij kozen voor de tonijnsteak en de rundsfilet vergezeld van een lekker glas rode wijn en een dame blanche als afsluiter. We hebben er echt van genoten en kwamen zeker niets te kort dankzij het alerte en vriendelijke personeel dat de zaal goed onder controle heeft, en natuurlijk gaat ook onze lof naar de chef  en zijn keukenteam voor de heerlijke en lekkere gerechten. Wat een extra troef is, is dat iedereen hier zowel ’s morgens, ’s middags of ’s avonds kan komen eten tijdens een daguitstap in de Antwerpse Kempen.

thumb_P1100273_1024Besluit:

Ben je op zoek naar een hotel dat gelegen is in een prachtige streek, tal van faciliteiten heeft, vriendelijk en behulpzaam personeel heeft en waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd in een gezellig restaurant; dan is Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat zeker een aanrader! Misschien komen we er elkaar wel eens een keertje tegen.

Met dank aan Dhr Pierre van den Broek en alle personeelsleden van het hotel voor de mooie tijd die we daar mochten doorbrengen!

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.