Startplaats voor deze 52 kilometer lange fietstocht is het sportcentrum Peerdsbos, Bredabaan 31 in Brasschaat. Brasschaat staat bekend voor zijn bloeiende azalea’s en rododendrons van De Uitlegger, welke je tijdens het voorjaar kan bewonderen; maar evenzeer voor de rozentuin van het Gemeentepark. Geniet tijdens je tocht ook van de prachtige domeinen, de zonneweiden, de vijvers, de vele picknickplekjes en drankgelegenheden, welke er allen voor zorgen dat je fietstocht dubbel en dik geslaagd is.

Ook hier is er een oplossing gevonden voor diegenen die zelf hun fiets niet kunnen meenemen naar deze streek, want in het Klokkenhof, Bredabaan 950 in Brasschaat, kan je trouwens terecht om een fiets te huren. Logeren kan ook in dit gezellig driesterrenhotel met comfortabele kamers, restaurant met seizoenskeuken en een tuinterras dat uitnodigt voor een snelle hap. Voor meer info kan je eens een kijkje nemen op hun website: http://www.klokkenhof.com

peerdsbosDeze fietstocht is niet bewegwijzerd, maar dient gevolgd te worden aan de hand van de verschillende fietsknooppunten, waarbij knooppunt 33 je startplaats is aan het sportcentrum, en de opeenvolgende knooppunten die moeten gevolgd worden zijn: 34 – 12 – 77 – 76 – 74 – 79 – 81 – 25 – 72 – 27 – 73 – 38 – 37 – 36 – 35 – 32 en tot slot weer terug naar knooppunt 33, wat trouwens ook je startplaats was.

Deze fietsroute verbindt de verschillende parken en tuinen van Brasschaat, Kapellen en Kalmthout, en de blikvangers onderweg zijn ondermeer het Peerdsbos en de Inslag in Brasschaat, de Uitlegger in Kapellen en de heide en het Arboretum in Kalmthout.

Eenmaal gestart aan het Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat (knooppunt 33) gaat de tocht verder via Mariaburg, Kapellen, Kapellenbos, Heide, Kalmthout en opnieuw via Kapellenbos naar Maria-ter-Heide en terug Brasschaat.

Diegene die voorbij Maria-ter-Heide aan knooppunt 36 even de route verlaat kan ook de symphatieke kinderboerderij Mikerf aandoen, zodat het voor je kinderen zeker en vast ook een hele leuke dag wordt. Meer info vind je via deze link:  http://www.kinderboerderijmikerf.be/

Info betreffende de foto: © RL de Voorkempen en de foto werd genomen door Van Looveren Kobe

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen