De Mik is een prachtig natuurpark waar je van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat terecht kan. Op bepaalde data kan je deelnemen aan een begeleide wandeling. Een volledige rondwandeling is ongeveer 3 kilometer lang en op sommige plaatsen is het best dat je je voorziet van stevige schoenen.

Dit park beschikt eveneens over weiden waar je kan zonnen of picknicken, wanneer het weer dit toelaat. Voor de allerkleinsten is er de kinderboerderij Mikerf, waar schaapjes, pauwen en bijtjes je het ganse jaar verwelkomen.

Tijdens de lente en vroege herfst is het op zondag zelfs mogelijk dat de kinderen de geiten mogen borstelen, de konijntjes mogen knuffelen, daarna kunnen ze het sprookjespad en de torenpoort ontdekken; en nog veel meer. Andere kinderen zullen misschien liever op de echte tractor in de speeltuin klimmen. Kortom, er is voor elk wat wils.

Deze wandeling is bewegwijzerd met rechthoekige rood-witte borden welke voorzien zijn van een nummer; en om de 2 kilometer feilloos af te stappen, vertrek je aan nummer 82. Vervolgens ga je naar 80 – 30 – 81 en weer helemaal terug naar 82.


Bezienswaardigheden:

  • Het park in al zijn pracht
  • Het Kasteel Hof ter Mik
  • De Antitankgracht uit WO II

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen

Info betreffende de foto’s: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen
De foto waarop het kasteel van Brasschaat staat werd genomen door De Backer Mie