P1080009De kleine Trudo, bouwer van de stad Sint – Truiden, en eveneens een speelvogel zoals jullie; neemt iedereen mee om samen op ontdekkingspad te gaan tijdens een tocht van 2,7 kilometer doorheen de stad. Zijn lievelingsplek is het stationsplein, en die kan je vinden via het station; ofwel kan je ook starten in de Fabriekstraat, welke zich achteraan het station bevindt.

De auto van je ouders of de fiets kunnen jullie achterlaten op een gratis parkeerplaats in de buurt van het station, om dan van daar uit via de tunnel onder het spoor door, naar het vertrekpunt van deze tocht te stappen.

Het is de bedoeling dat je onderweg de blauwe bordjes volgt in de Fruitvallei, en meteen op zoek gaat naar leuke activiteiten en dieren welke je overal op je pad tegenkomt.

Wat kom je onderweg zoal tegen?

  • een insectenhotel
  • een boomgaard
  • een picknick- en speelweide
  • een kikkerspel
  • een groentepuzzel

Hoeveel kost dit allemaal?

De prijs voor je deelname aan deze queeste bedraagt slechts 1 euro, maar is helemaal gratis bij aankoop van de Fruitvalleiwandeling. Meer informatie kan je bekomen bij de Dienst Toerisme Sint – Truiden, stadhuis, Grote Markt, 3800 Sint – Truiden.

Telefoneren kan ook op het nummer 011 / 70  18  18.

Of een email versturen naar info.toerisme@sint-truiden.be

 

Met dank aan de Dienst Toerisme Sint – Truiden !